BNR a anunţat cea mai slabă monedă naţională din istorie: Leul, "îngenunchiat" de euro

| 04 sep, 13:06

Cursul valutar pentru euro a fost stabilit, vineri, la 4,8492 lei, potrivit cotaţiei BNR, cea mai mare valoare pentru moneda europeană din istorie. Pe piaţa interbancară, euro a depăşit pragul de 4,85 lei de mai multe ori în cadrul şedinţei de vineri.

Euro creşte până la 4,8492 lei, cel mai ridicat nivel din istorie în faţa monedei naţionale. Precedentul record a fost atins pe 17 martie 2020: 4,8448 lei/euro.

Pe 19 martie 2020, moneda europeană a crescut pe piaţa interbancară până la 4,87 lei. Pe 21 februarie 2020, euro a depăşit pentru prima dată pragul de 4,8 lei la cursul de referinţă anunţat de BNR şi a atins, la acel moment, cel mai ridicat nivel din istorie în faţa monedei naţionale, potrivit Economica.net.

Dolarul american a rămas la 4,09 lei, în timp ce lira sterlină a rămas la cotaţia de 5,44 lei.

Citeşte şi Datoria publică a României pe cap de locuitor a urcat la peste 5.000 euro anul acesta

Băncile comerciale vând moneda europeană la preţul de peste 5 lei pe euro, încă de joi. Un exemplu ar fi Banca Raiffesein care vinde un euro, la tranzacţiile cu cardul, la preţul de 5,0016 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ