Datoria publică a României pe cap de locuitor a urcat la peste 5.000 euro anul acesta

| 03 sep, 12:36

Situația gravă a României anul următor este determinată de deciziile guvernanților, care în ultimii ani au crescut cheltuielile de la bugetul statului, fără să asigure, însă, că au și veniturile necesare pentru a le acoperi.

Datoria totală a statului creşte în acest an la 5.027 de euro în numele fiecărui român, fiind aşteptată ca datoria să ure la 6.341 euro în 2021, potrivit estimărilor făcute de Comisia Europeană.

Statul român are venituri mici comparativ cu alte țări membre UE, estimarea pentru acest an fiind de circa 32%, comparativ cu o medie europeană de peste 46%.

Problema în cazul României este data de faptul că deși colectează puțin, Guvernul are asumate obligații semnificative, o pondere mare având cheltuielile rigide, foarte greu de redus în caz de probleme economice, precum cele cu pensiile și salariile, notează Profit.ro.

Citeşte şi Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal: Trebuie crescute veniturile fiscale ale statului. E nevoie de voinţă politică

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ