Curtea de Apel amână judecarea dosarului în care Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare

| 08 apr, 2014

Curtea de Apel Bucureşti a amânat judecarea apelului în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci de închisoare, alături de alte persoane.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe 26 septembrie pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în dosarul privind privatizarea ICA.

Lui Dan Voiculescu i se interzic mai multe drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi - fost director general al ICA, Sorin Pantiş - fost ministru al Telecomunicaţiilor şi angajat al ICA, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu şi Flavius Pop au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare.

Alţi inculpaţi din dosar, respectiv Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene şi Alexandru Petre, au primit câte cinci ani de închisoare.

Instanţa l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acţiuni de la ICA, donate de liderul conservator fiicei sale Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi au fost obligaţi să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecătorii au menţinut sechestru asigurător pus de procurori pe bunurile şi conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casă din Bucureşti evaluată la 250.000 euro şi un cont deschis la BRD, în care se află peste 15 milioane lei.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 apr, 2014
pacepa
voiculescu nevinovat
hai sa fim seriosi si sa privil putin altfel toata acesta tevatura ......cam cat de prosti de credeti ca noi nu stim cetatenii de rand ca aceste dosare sunt facute la comanda de oamenii presedintelui demis basescu.
08 apr, 2014
Liviu
Tot amână verdictul poate poate fabrica ceva probe cu care sa il acuze pe Voiculescu...
08 apr, 2014
Librarul
degeaba
degeaba incearca ei sa caute dovezi. nu le vor gasi. totul nu este decat o inscenare de prost gust
08 apr, 2014
Otilia
dreptate
dreptate se va face in momentul in care basescu va plati pt toate dosarele pe care le instrumenteaza, Voiculescu este nevinovat
!
08 apr, 2014
Jenescu Sergiu
.
Dosar fabricat politic. Cine mai crede asa ceva?...Se tot amana si se analizeaza "noi dovezi" de ceva vreme. De unde atatea dovezi din partea acuzarii? Din laborator! De unde se fabrica sub microscop!
08 apr, 2014
Mihu
.
Niste inapti si incompetenti. Defapt gresesc! Ei sunt foarte profi, dar profi pentru cine da ordinele. Nu conteaza ca nu au probe si amana la nesfarsit atata timp cat Basescu insista cu procesul. Ar fi cazul sa termine odata ca se fac de ras.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ