Dan Voiculescu vrea anularea privatizării ICA

| 15 apr, 2014

Dan Voiculescu a revenit marţi în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii au reluat judecarea dosarului privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, caz în care fostul senator are o primă condamnare la cinci ani de închisoare.

După o scurtă şedinţă, preşedintele completului a decis fixarea unui nou termen în dosar, peste două săptămâni, timp în care va analiza propunerea unuia dintre avocaţii omului de afaceri. Acesta solicită anularea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

„Nu am emoţii în Săptămâna Patimilor”, a spus Dan Voiculescu marţi dimineaţă, sosind în jurul orei 10 la Curtea de Apel Bucureşti, scrie digi24.ro.

După mai puţin de o oră, şedinţa s-a încheiat, după ce unul din avocaţii lui Dan Voiculescu a invocat o excepţie, mai exact propunerea de anulare a privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Scopul ar fi ca toate părţile implicate să îşi recupereze banii, statul - terenul şi clădirea, iar Dan Voiculescu - investiţiile făcute în ultimii 12 ani.

Excepţia propusă marţi instanţei Curţii de Apel Bucureşti a fost respinsă de prima instanţă, care a şi decis condamnarea omului de afaceri la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani.

Avocatul cere ca respectiva excepţie să fie soluţionată separat, sesizând instanţa supremă pentru a se pronunţa asupra procedurii de urmat, în condiţiile în care de la 1 februarie este în vigoare un nou Cod Penal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 apr, 2014
kiaburu
jos marinarul turnator
nu mai aduceti cuvinte grele unir oameni nevinovati carora le pasa de tara asta si se implica in bunul mers al lucrurilor in romania.
16 apr, 2014
pixel
--------
voiculescu este victima doctrinei basite. acest tradator care ne conduce tara de la cotroceni trebuie inlaturat degraba. nu se mai poate sa traim in atat minciuna si in atata rautate
16 apr, 2014
Liviu
Doar ICA are de pierdut daca privatizarea va fi anulata, nimeni nu o sa mai investească acolo atâția bani.
16 apr, 2014
Mihu
.
Cand oare Traian BAsescu isi va lua mana de pe Justitie si va lasa tara asta sa mearga? Cand vom scapa odata pentru totdeauna de el?
16 apr, 2014
Jenescu Sergiu
.
Sincer si eu as proceda la fel daca as fi in situatia lui. Pai cum sa se dea o condamnare la inchisoare pe baza a acestor mizerii de acuzatii?
16 apr, 2014
Victoria
Ar trebui sa va numiti "Subiectiv". Numai dupa poza si imi dau seama ce oameni rai sunteti.

Am mai spus undeva si repet si aici:
E regretabil ca se intampla asa ceva. Aproape toate companiile care au apartinut statului, inainte de 1989, pentru a fi eficientizate au fost date spre privatizare. Statul a decis acest lucru, prin lege.
Nu inteleg cum de se leaga doar de aceasta privatizare, care s-a facut absolut in mod legal si cu buna credinta.
Basescu nu e doar un mare nenorocit, este si un mare ciudos.
16 apr, 2014
Calin Sava
Obiectiv-slugile RTV
Nu-ti bate capul cu ei. Sunt slugile Raitaru TV. Scriu si ei in functie de cine pompeaza mai tare, dar niciodata despre Ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ