Curtea de Apel menţine decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla

| 10 ian, 2014

Realitatea Media a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), procesul în care cerea anularea şi suspendarea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei putând fi atacată cu recurs.

Realitatea Media SA, care a deţinut licenţele Radio Guerrilla până pe 19 septembrie 2013, când acestea au fost retrase de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), a dat în judecată CNA pe 7 octombrie.

În acest dosar înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Realitatea Media a cerut anularea şi suspendarea Deciziei CNA numărul 500 din 2013 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

Însă, pe 18 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea Realitatea Media, "în integralitate, ca nefondată". Hotărârea instanţei poate fi atacată de Realitatea Media cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată.

Dacă Realitatea Media va face recurs, recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Pe de altă parte, Realitatea Media se mai judecă cu Consiliul Naţional al Audiovizualului, pe aceeaşi speţă (Decizia CNA de retragere a licenţelor Radio Guerrilla), într-un alt dosar.

Astfel, pe 7 octombrie 2013, Realitatea Media a promovat o acţiune la Tribunalul Bucureşti, prin care a solicitat, pe calea ordonanţei preşedinţiale, suspendarea Deciziei CNA numărul 500 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

La momentul respectiv, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Realitatea Media, însă CNA a făcut recurs. Curtea de Apel Bucureşti, secţia a şase comercială, a admis recursul CNA. Ulterior, dosarul a fost casat şi trimis spre judecare la secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, unde are termen de judecare pe 17 ianuarie 2014, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Contactaţi vineri de MEDIAFAX, reprezentanţii Realitatea Media au făcut referire doar la acest al doilea dosar, care are ca obiect ordonanţa preşedinţială.

"S-a admis recursul făcut de CNA, dar nu s-a judecat, s-a casat şi procesul îşi urmează cursul. Nu ştim deocamdată când va fi următorul termen", au spus reprezentanţii Realitatea Media.

Aceştia nu au precizat dacă vor face recurs în cazul celuilalt dosar, în care Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză CNA, pe 18 decembrie.

Pe de altă parte, echipa Radio Guerrilla a publicat, vineri, un mesaj pe pagina de Facebook a postului de radio, care, după retragerea licenţelor de către CNA, a continuat să emită online. "Ne este dor de microfoane. Nu credem că mai suportăm mult. Poate o zi, două", au scris cei din echipa Radio Guerrilla pe Facebook.

Contactat de MEDIAFAX, Liviu Mihaiu, realizator şi director Radio Guerrilla, a declarat că echipa postului de radio aşteaptă finalizarea procesului dintre CNA şi Realitatea Media pentru licenţele Guerrilla.

"(...) aşteptăm finalizarea procesului dintre CNA şi Realitatea pentru licenţele Guerrilla pentru a ne putea elibera(dio) şi ridica onair. Până atunci starea noastră naturală este de a ne continua online în formaţie completă misiunea publică şi de a menţine vie flacăra Guerrillei, chiar dacă va trebui în acest timp să venim cu sandvişurile de-acasă... căci, după cum se ştie, nu numai că «Binili Învingi», dar Guerrilla nici nu moare şi nici nu se predă!", a spus Liviu Mihaiu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o altă societatea - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede însă că CNA retrage licenţa audiovizuală, dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ