Curtea de Apel Ploieşti a respins o solicitare privind contopirea pedepselor în cazul lui Hayssam

| 28 apr, 2014

Curtea de Apel Ploieşti a respins solicitarea formulată de Comisia de evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Mărgineni privind aplicarea legii penale mai favorabile, respectiv contopirea pedepselor în cazul deţinutului Omar Hayssam, decizia putând fi contestată.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Curtea de Apel Ploieşti, magistraţii au judecat, la sfârşitul săptămânii trecute, sesizarea formulată de Comisia de evaluare a dosarelor din cadrul Penitenciarului Mărgineni privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul lui Omar Hayssam.

Conform reprezentanţilor instanţei ploieştene, comisia din cadrul Penitenciarului Mărgineni, unde este încarcerat Omar Hayssam, a depus la Curtea de Apel Ploieşti o sesizare prin care propunea contopirea pedepselor în cazul acestui deţinut.

Soluţia pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Ploieşti poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, iar până la ora transmiterii acestei ştiri nu a fost depusă contestaţie în acest sens.

Omar Hayssam este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, fiind condamnat definitiv, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".

Acesta a fost predat Poliţiei Române în dimineaţa zilei de 19 iulie 2013, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea.

În 23 iulie 2013, Poliţia Română arăta că Omar Hayssam a fost transferat dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al IGPR, în care a stat de la aducerea lui în ţară, într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Reprezentanţii ANP au precizat ulterior că Omar Hayssam se află din 23 iulie 2013 în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova şi este cazat într-o cameră cu "profil de carantinare-observare". Ulterior, el a fost transferat la Penitenciarul Mărgineni, situat în comuna I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad.

În 5 aprilie 2005, Omar Hayssam a fost reţinut şi, deşi preşedinţia anunţa atunci că este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.

La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a acceptat să îl elibereze, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului.

Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a lui Hayssam s-a degradat, după operaţia pentru cancer la colon. Hayssam a fost operat în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ