Curtea de Conturi a transmis CE raportul pentru deblocarea POS-T

| 14 mai, 2013

Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a transmis, azi, Comisiei Europene raportul favorabil pentru deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport.

Comisia Europeană a fost anunţată oficial că Autoritatea de Management a POS Transport a implementat măsurile corespunzătoare procedurale, organizaţionale şi operaţionale în vederea asigurării eficacităţii şi calităţii verificărilor de management, a legalităţii şi regularităţii procedurilor de achiziţii publice pentru certificarea cheltuielilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

La sfârşitul anului trecut, procedura de implementare s-a demarat doar pentru o singură măsură, iar în perioada martie - aprilie 2013, fosta conducere a CFR nu a derulat nicio procedură de achiziţie publică, blocând implementarea procedurilor operaţionale necesare  achiziţiilor publice.

Prin Scrisoarea de Întrerupere Plăţi, din iunie 2012, şi Scrisoarea de Pre-suspendar, din decembrie 2012, Comisia Europeană a stabilit pentru POS-T implementarea unui număr de opt măsuri specifice cu termen 13 februarie 2013, dată limită conform scrisorii de pre-suspendare transmisă de către Comisia Europeană. 

"În mai puţin de cinci luni, de când am preluat acest minister, prin implementarea acestor măsuri am reuşit se deblocăm POS Transport şi astfel vom aduce în România peste 4 miliarde de euro. Prin investiţiile în infrastructură vom reporni programele europene, care în perioada 2007 - 2013, au atras doar 8%, adică 400 de milioane de euro din suma pusă la dispoziţie de către UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro", a spus ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ