CFR organizează o licitaţie pentru închirierea a 15 secţii de cale ferată neinteroperabile

| 28 mai, 2013

Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA organizează, miercuri, la Bursa Română de Mărfuri, o licitaţie publică cu strigare, pentru închirierea a 15 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai CFR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 mai, ora 09.00, iar deschiderea plicurilor urmează să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri.

Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza centrelor feroviare CREIR Bucureşti - Ploieşti Vest - Târgovişte Nord - Fieni - Pietroşiţa; Diţeşti - Gura Palăngii; I.L. Caragiale - Diţeşti - Moreni; Ploieşti Nord - Măneciu, CREIR Craiova - Costeşti - Roşiori Nord, CREIR Timişoara - Caransebeş - Bouţari, Haţeg - Subcetate; Oraviţa - Anina, CREIR Cluj - Câmpia Turzii - Turda; Baia Mare - Baia Mare Nord, CREIR Braşov - Sebeş Alba - Petreştii de Pădure şi CREIR Iaşi - Dorneşti - Gura Putnei - Putna, Gura Humorului - Dărmăneşti; Dornişoara - Floreni; Crasna - Huşi.

CNCF 'CFR' SA poate să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011.

Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile.

'Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană', precizează oficialii CFR SA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mai, 2013
ada
hotii
ACUM ATI INTELES DE CE DOROBANTU ANULEAZA TRENURI LA CFR CALATORI ? PENTRU A SE DA APOI PRIVATILOR.
"Pentru Relu Fenechiu, managementul privat înseamnă ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte. Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună. Practic, Fenechiu continuă campania de distrugerea cu bună ştiinţă a căilor ferate..."
Se poate si asa ?!
“Cea mai elocventă caracterizare pentru DOROBANTU constă în descrierea făcută de Honore de Balzac: „Parvenitul se târăşte de-a buşilea în faţa celor ce-i pot fi de folos şi este obraznic cu cei de care nu mai are nevoie, aidoma paiaţei dintr-un balet, pare marchiz dacă-l priveşti din spate, dar este bădăran dacă-l priveşti din faţa”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ