Curtea Supremă a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală

| 05 mar, 2014

Judecătorii Curţii Supreme au decis în final că USD nu poate participa la alegerile din acest an sub această denumire.

Curtea Supremă a respins definitiv înregistrarea USD ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare din acest an. Parchetul General a intervenit în procesul în care PSD a contestat decizia Biroului Electoral Central, prin care la rândul său a respins înregistrarea USD ca alianţă electorală. Mai exact, reprezentantul Parchetului General a cerut judecătorilor să aprobe înregistrarea USD.

Biroul Electoral Central a respins, luni, înregistrarea pentru alegerile europarlamentare a alianţei electorale USD, formată din PSD, UNPR şi PC. BEC a dat, astfel, dreptate PDL şi PNL, care s-au opus înregistrării USD. Ulterior, PSD a depus o contestaţie faţă de decizia BEC, care a fost dezbătută azi de Curtea Supremă. În cadrul dezbaterilor, statul român a fost reprezentat de către Parchetul General, procurorul cerându-le judecătorilor să dea câştig de cauză PSD şi să permită înregistrarea USD. Instanţa va pronunţa în curând decizia în acest caz. Magistraţii Curţii Supreme au respins contestaţia PSD, UNPR şi PC astfel încât cele trei partide nu vor putea utiliza USD ca vehicul electoral în alegerile din acest an.

Tag-uri: curtea supremă, USD
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ