CUTREMUR cu magnitudine 3.8 în Vrancea

| 12 apr, 2014

Un cutremur cu magnitudine aproape 4 a fost înregistrat sâmbătă seară în zona Vrancea-Buzău, anunţă INFP. Sismul nu s-a resimţit la Bucureşti.

Cutremur cu magnitudine 3.8 în Vrancea, potrivit infp.ro. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri, în apropierea localităţilor Covasna (33 km), Targu Secuiesc (47 km), Ramnicu Sarat (55 km), Sfantu Gheorghe (58 km), Focsani (58 km).

Cutremurul a avut loc la ora locala 23h33min55sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona PIETRELE INSIRATE (45,63 grade latitudine Nordica, 26,45 grade longitudine Estica).Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost deII grade pe scara Mercalli. Cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti.

"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP, în exclusivitate la România TV.

 

 

Tag-uri: cutremur, Vrancea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ