Cutremur după cutremur în Vrancea

| 14 ian, 08:46

Un cutremur cu magnitudinea de 4.1 a avut loc în zona Vrancea miercuri dimineaţă. Un seism similar a avut loc luni dimineaţă, iar, potrivit INFP, alte cel puţin 18 replici au avut loc.

Cutremur cu magnitudine 4.1 în zona Vrancea-Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri. Este cel de-al patrulea seism în 24 de ore.

Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (36 km), Vălenii de Munte (47 km), Săcele (50 km), Târgu Secuiesc (52 km) și Sfântu Gheorghe (55 km).

De la începutul anului, în zona seismică Vrancea s-au produs peste 15 cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter.

Marţi seară, un alt cutremur a avut o magnitudine de 2.8 şi s-a produs la o adâncime de 77 de kilometri.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs şi marţi, la ora 09.55, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Activitatea seismică din zona Vrancea se va încadra în 2015 în media de 15-20 de cutremure de adâncime pe lună, după un an 2014 caracterizat de o activitate seismică ceva mai intensă, dar în limite normale, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

"Pe baza statisticilor, pot să vă spun cu destul de mare încredere că vom avea cutremure în zona Vrancea în 2015, între 15-20 de cutremure pe lună, cutremure adânci. Cu siguranță vor fi și câteva din acestea de suprafață, dar nu consider că vor fi mai mari decât cutremurul înregistrat în luna noiembrie a anului trecut de 5,7 grade pe scara Richter", a declarat directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 12:40
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ