CUTREMUR în Buzău

| 05 ian, 10:08

Un seism cu magnmitudine aproape 3 s-a produs luni seară în regiunea Buzău.

Două cutremure s-au produs şi duminică dimineața, de 2,3 și, respectiv, 2 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Primul cutremur, cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter, s-a produs la ora 3,46 la o adâncime de 96 de kilometri.

Tot duminică dimineața, la ora 4,55, a mai avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, de 2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 19 de kilometri.

În luna decembrie au mai avut loc trei cutremure de peste 4 grade Richter, în zona seismică Vrancea, unul de 4,1 grade în data de 16 decembrie și altul de 4,2 grade, pe 18 decembrie. De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade Richter a avut loc pe 15 decembrie, în Marea Neagră, iar cel de-al treilea, pe 29 decembrie şi a avut tot o magnitudine de 4.2.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

 

 

Tag-uri: buzau, cutremur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ