Cutremur în județul Buzău

| 11 ian, 12:41

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață, la ora locală 8,15, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la o adâncime de 142 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (42 km), Râmnicu Sărat (48 km), Buzău (53 km), Vălenii de Munte (55 km), Târgu Secuiesc (56 km).

De la începutul anului, în România au mai avut loc cinci cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 și 4,1 grade pe scara Richter.

Citeşte şi:  Cutremur cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter în județul Buzău, joi dimineața

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Tag-uri: cutremur, INFP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ