Dacian Cioloș, despre renta viageră pentru sportivi: Nu avem bani, dar merită discutat

| 23 dec, 15:53

Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri că ar trebui lansată o dezbatere privind acordarea unor rente viagere sportivilor de performanță după retragerea din activitate, arătând că există argumente pentru un astfel de demers.

"A fost o solicitare de rentă viageră, un fel de pensie pentru sportivii care ies din performanță și care își dedică prima parte din viață foarte mult sportului și, probabil, asta îi împiedică să evolueze pe alte părți care le-ar putea permite să primească resurse financiare cu care să trăiască după ce au făcut performanță. Nu putem aloca, noi nu mai avem bani de alocat, pentru că bugetul este aprobat și știți că este foarte strâns. Oricum, nu sunt lucruri care se fac de pe o zi pe alta, sunt lucruri care trebuie gândite, dar mi se pare important să lansăm o dezbatere pe tema aceasta, apropo de toate discuțiile de acum cu pensiile speciale și așa mai departe. Aici chiar cred că merită să avem o discuție pentru că sunt argumente în spate", a afirmat Cioloș, la Palatul Victoria, după ce a premiat handbalistele care au câștigat medaliile de bronz la ediția din acest an a campionatului mondial.

Citește și: Guvernul a amânat până în decembrie 2016 aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice UPDATE

Handbalista Narcisa Lecușanu a precizat ziariștilor că a solicitat membrilor Guvernului să acorde o rentă viageră și pentru sportivii care au obținut argint și bronz la campionate mondiale.

"Handbalul românesc mai deține o medalie de argint în 1973 și una în 2005 la campionatele mondiale, o medalie de bronz la campionatele europene din 2010. Echipa aceasta minunată a obținut un bronz la campionatul mondial și rugămintea noastră, a tuturor celor care am făcut ceva în handbalul românesc, cele care am câștigat aceste medalii, a fost să ne sprijine și pe noi să primim o rentă viageră, pentru că acum primesc rentă viageră numai medaliile de aur de la Mondiale și Europene și cele trei medalii de la jocurile olimpice. Considerăm că și cele două medalii obținute la competiții foarte puternice trebuie răsplătite cu o rentă viageră. Aceasta a fost solicitarea noastră către cei care guvernează acum. Suntem sigure că nu se va întâmpla imediat, țara are foarte multe probleme și sper din suflet, pe parcurs, acest Guvern să se gândească și la noi", a spus sportiva.

După premierea echipei naționale de handbal feminin, premierul Cioloș a vorbit cu președintele Federației de Handbal, Alexandru Dedu, care i-a solicitat o discuție privind o nouă sală de sport, lucru cu care prim-ministrul a fost de acord.

Premierul Dacian Ciolos a premiat, miercuri, la Palatul Victoria, echipa naționala de handbal feminin a României pentru obținerea locului III la Campionatul Mondial din Danemarca, sportivele urmând să primească fiecare 60.000 lei.

Citește și: Handbalistele românce s-au întors din Danemarca. Cum au fost întâmpinate la aeroport

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 ian, 19:32
IdergeMen
stromectol 3mg tablletten
stromectol pill Cc in many follicles for hormone progesterone levels in children in person

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ