Dacian Cioloș: Gazoductul dintre România și Bulgaria ar putea fi gata până la sfârșitul toamnei

| 01 iun, 14:52

Gazoductul dintre România şi Bulgaria ar putea fi gata până la sfârşitul toamnei. Declaraţia a fost făcută de premierul Dacian Cioloş, la summitul de la Sofia.

Conducta Giurgiu-Ruse este o condiţie pusă de Comisia Europeană pentru diversificarea surselor de alimentare cu gaz. Termenul iniţial pentru construcţia ei era iunie 2013.

Gazoductul va avea o lungime totală de circa 25 kilometri, dintre care 15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei, 5,2 kilometri pe cel al României, iar 4,14 kilometri pe sub Dunăre.

Costul total estimat este de 24 de milioane de euro, din care 8,9 milioane vin de la Bruxelles. O conductă similară există între România şi Ungaria, dar pe acolo putem doar importa, nu putem exporta.

„Tocmai s-a semnat, acum câteva zile, contractul pentru construcția interconectorului de gaze pe sub Dunăre și sperăm noi, conform contractului, că în câteva luni de zile, până la sfărșitul toamnei, să avem finalizată această lucrare, un element esențial pentru a putea crea o rețea de distribuție de gaze și de transport de gaze comune în regiune”, afirmă Dacian Cioloş, premierul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ