Dacian Cioloş, explicaţii pe Facebook "despre buget, oieri și anti-fumat"

| 16 dec, 21:04

Premierul Dacian Cioloş a publicat pe contul personal de Facebook o serie de explicaţii referitoare la subiectele "fierbinţi" ale momentului: bugetul de stat pentru 2016, protestul oierilor şi legea care interzice fumatul în spaţiile publice.

"Despre buget, oieri și anti-fumat

Parlamentul României a adoptat astăzi (miercuri, 16 decembrie, n. red) bugetul de stat pentru anul viitor. Dacă nu ar fi fost adoptat bugetul, am fi riscat foarte mult. În ciuda limitărilor existente și a perioadei scurte avute la dispoziție, consider că am reușit să construim un buget echilibrat ce are ca priorități educația, sănătatea, cercetarea și investițiile. Vă pot asigura că vom face toate eforturile pentru a garanta transparența execuției bugetare, în așa fel încât cetăţenii să ştie cum sunt întrebuințate fondurile publice.

În ceea ce privește încurcătura birocratică legată de problema oierilor (Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic), în ședința de Guvern din această dimineață am decis suspendarea efectelor acestei legi, rezolvând astfel parțial această problemă, urmând ca până în aprilie Guvernul și Parlamentul să găsească o soluție pe termen lung.

Referitor la interzicerea fumatului în spațiile închise și solicitarea publică adresată Guvernului de a interveni în favoarea adoptării acestei legi: susțin pe deplin acest proiect anti-fumat (deși nu am avut ocazia să fiu implicat în calitate de premier, ci doar ca simplu cetățean). Vă asigur că vom face tot ce este necesar ca legea să fie aplicată imediat după promulgare. Consider că această lege este un lucru foarte bun pentru cetățeni. Eram una din ultimele țări din UE care nu aplica această lege. Când vorbim de spații publice trebuie să ne gândim la interesul public. Este un pas spre o gândire sănătoasă, o Românie mai sănătoasă!", a scris Cioloş pe reţeaua de socializare.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ