Dan Diaconescu la guvernare. Ce ministere revendică

| 05 iun, 2014

După ce Victor Ponta a anunţat că este posibil ca PPDD să primească şi conducerea unui minister, Dan Diaconescu deja şi-a făcut planuri. Îşi doreşte fie Ministerul Transporturilor, fie conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

La nicio zi după oferta premierului Victor Ponta pentru PPDD, acesta spunând că nu exclude varianta în care partidul lui Dan Diaconescu să primească şi un minister, liderul pepededist deja s-a gândit ce portofolii şi-ar dori. Ministerul Transporturilor, prima variantă, sau, spune Diaconescu, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni.

„Doresc ca până la sfârşitul anului eu, personal, prin prietenii mei din străinatate, să construim sau măcar să începem o autostadă de la Nădlac şi autostrada să se vadă funcţionând, iar pentru asta îmi doresc Ministerul Transporturilor. Îmi doresc Ministerul Diasporei ca să îi aduc pe românii din străinătate acasă”, a declarat el, la Digi24.

Apropierea dintre PSD şi PPDD s-a arătat odată cu anunţul fuziunii dintre PDL şi PNL, care vor face noi majorităţi în teritoriu. În acest context, pesediştii sunt nevoiţi să încheie parteneriate cu PPDD pentru a susţine anumite proiecte. După a doua rundă de negocieri dintre PSD şi PPDD, desfăşurată miercuri, la Parlament, premierul Victor Ponta a anunţat că este posibil ca partidul lui Dan DIaconescu să primească şi un portofoliu de ministru sau câţiva secretari de stat.

„Nu exclud această variantă (n.r.- să le dăm un minister). Nu am luat nicio decizie azi. Vom discuta”, a precizat Ponta.

De altfel, Dan Diaconescu şi Victor Ponta au fost personajele principale ale scandalurilor electorale, mai ales în campania de la alegerile locale din 2012, când amândoi au candidat pentru acelaşi colegiu din Târgu Jiu. În urmă cu doar două săptămâni, când DD era în campanie pentru alegerile parţiale la Satu Mare, premierul l-a numit pe liderul PPDD drept ”saltimbanc mov”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ