Dan Radu Ruşanu a ieşit din Arestul Poliţiei Capitalei

| 26 feb, 2014

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a ieşit, miercuri, din Arestul central al Poliţiei Capitalei, după ce i-a expirat mandatul de reţinere emis marţi de procurorii anticorupţie.

Dan-Radu Ruşanu a părăsit Arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 13.30, la aproximativ jumătate de oră după expirarea mandatului de reţinere.

Preşedintele ASF nu a făcut nicio declaraţie şi a plecat cu o maşină de culoare neagră, care îl aştepta aproape de ieşirea din Arest, notează Mediafax.

Propunerea de arestare preventivă a lui Dan Radu Ruşanu, formulată de procurorii anticorupţie, a fost respinsă, în noaptea de marţi spre miercuri, de Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut, marţi, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Dan-Radu Ruşanu, în acest dosar, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat "protejarea frauduloasă" a intereselor SC Carpatica.

"Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii rezonabile conform cărora, pentru perpetuarea situaţiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA şi urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar şi întărirea propriei puteri decizionale, Ruşanu Radu Dan a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu intereselor sale personale şi de grup", s-a arătat într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Tag-uri: Dan Radu Ruşanu, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ