Dan Şova, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate pentru postul de ministru al Transporturilor

| 04 mar, 2014

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, Dan Coman Şova, a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Dan Şova a primit votul favorabil din partea a 41 de membri votanţi, în timp ce zece voturi au fost împotrivă. 

Ministrul propus pentru Transporturi a fost audiat marţi de către Comisia pentru industrii şi servicii respectiv Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, precum şi Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat. 

Dan-Coman Şova s-a născut la 9 aprilie 1973, în Bucureşti. Absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1995 şi Facultatea de Istorie din cadrul aceleiaşi universităţi în 2001. În 1996 a urmat cursurile Ecole de Formation du Barreau din Paris. Din 2005 este doctor 'cum laudae' în Drept al Universităţii Bucureşti cu lucrarea 'Fiscalitatea aplicabilă societăţilor comerciale'. Din 2011 este masterand part-time al Şcolii de Economie din Londra. 

A lucrat ca preparator universitar, în perioada 1996-1998 ca asistent universitar între 1998-2000, conferenţiar universitar (din 2007) în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti. Titular al seminarului Proceduri Fiscale, Institutul Naţional al Magistraturii, între 2002 şi 2004. 

Este avocat în cadrul Baroului Bucureşti începând cu 1995 şi deţine casa de avocatură 'Şova şi Asociaţii'. Este clasat anual, începând cu 2004, de către publicaţia britanică European Legal Expert între cei mai valoroşi 30 de avocaţi ai României. Totodată, este practician certificat în reorganizare judiciară şi faliment în cadrul Uniunii Naţionale a Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare din România, începând cu 2001. 

Pe plan politic este membru al PSD din februarie 2003. 

Începând cu 6 august 2012 până la 21 decembrie 2012 a fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Ponta I. Din 21 decembrie 2012 este ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes naţional şi investiţii străine în Guvernul Ponta II. 

La 26 februarie 2014, în urma demisiei miniştrilor PNL din Guvernul Ponta II, Dan Şova a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Transporturilor, decretul fiind semnat de preşedintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ