Dan Voiculescu trage un semnal de alarmă din spatele gratiilor

| 16 aug, 13:57

Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu face o analiză a puterii de cumpărare a românilor şi dă un verdict dur pentru clasa politică.

"În Uniunea Europeană există un indicator numit PPS (power-purchasing-standard), puterea de cumparare standard. În 2014, cel mai scăzut nivel al acestui indicator a fost înregistrat în România, respectiv 345 PPS, iar cel mai ridicat în Luxembourg, respectiv 1576 PPS.

Salariile minime în Europa variază între 174 euro – în Bulgaria, cel mai scazut, și 1.929 euro – în Luxembourg, cel mai ridicat.

Citeşte şi:  Economia României a crescut cu 3,8% în primul semestru

Concluzia este că poporul român are cea mai scăzută putere de cumpărare din Uniunea Europeană. Altfel spus, este cel mai sărac popor.

Mă întreb dacă doamna comisar european Corina Crețu știe acest lucru și dacă știe ce se întâmplă cu fondurile de coeziune", scrie Dan Voiculescu.

Tag-uri: Dan Voiculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ