Dăncilă, întâlnire de taină cu Tăriceanu: PSD și ALDE vor respinge amnistia și grațierea în Parlament

| 21 aug, 21:30

Viorica Dăncilă, faţă în faţă cu Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele PSD şi liderul ALDE s-au întâlnit, miercuri seara, departe de ochii presei, pentru a decide soarta Coaliţiei. La final, PSD a anunțat, printr-un comunicat, că liderii Coaliției au decis să respingă în Parlament proiectul de lege privind amnistia și grațierea, aflat în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

Ședința Coaliției a durat aproximativ două ore. Rând pe rând, la Vila Lac și-au făcut apariția Marcel Ciolacu, Șerban Valeca, dar și Varujan Vosganian și Norica Nicolai. Întâlnirea trebuia să înceapă la ora 18:00, însă a existat o întârziere deoarece Viorica Dăncilă a avut la Palatul Victoria o întrevedere cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român.

La finalul ședinței, PSD a anunțat, printr-un comunicat, că liderii Coaliției au decis să respingă în Parlament proiectul de lege privind amnistia și grațierea, aflat în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

"Astăzi a avut loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, o discuţie care a vizat atât componenta politică a alianţei, cât şi pe cea guvernamentală. În cadrul discuţiei de astăzi, am abordat tema funcţiilor vacante în guvern, precum şi sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat şi agenda publică", se arată într-un comunicat al PSD remis AGERPRES.

Reamintim că ALDE a cerut o nouă întâlnire cu PSD după ce Viorica Dăncilă a lipsit de la ultima şedinţă. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, premierul a lipsit de la ședința de luni din cauza unor probleme de sănătate.

Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, atunci, ca, până în 20 august, să vină cu un nou program de guvernare şi cu un Cabinet restructurat. Premierul nu s-a grăbit să îndeplinească solicitările.

Dacă ALDE iese de la guvernare, social-democrații nu au niciun as în mânecă. UDMR şi Pro România au anunţat, deja, că nu susţin Guvernul Dăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ