Dâncu, despre oferta de a intra în Guvern: Nu sunt propunerea PSD. Nu am putut să-l refuz pe Dacian Cioloş

| 24 noi, 08:36

Vicepremierul Vasile Dâncu a povestit, la Realitatea TV, că se cunoaşte de foarte mult timp cu premierul Dacian Cioloş, pe care nu a putut să-l refuze în momentul în care i-a propus să facă parte din noul Guvern. Dâncu a mai precizat că nu a fost propunerea PSD.

„După ce şi-a dat demisia Victor Ponta mă aşteptam, m-am rugat să nu mă sune, pentru că mă aşteptam să-mi continui ceea ce am de făcut. Aveam câteva proiecte importante de terminat în această toamnă. M-am gândit într-o zi: sper să nu mă sune, dacă nu mă sună astăzi, înseamnă că am scăpat şi pot să-mi văd de treabă. Şi când mă bucuram că n-am primit niciun telefon şi m-am pus în faţa computerului şi când am început să scriu din nou, am primit telefonul să ne vedem. Mi-am dat seama că va fi foarte greu să refuz, mai ales că discutasem de foarte multe ori cu domnia sa despre principiile reformării României. Nu am putut să-l refuz“, a spus Vasile Dâncu, la Realitatea TV.

Vicepremierul a mai spus că avea o relaţie apropiată cu premierul Dacian Cioloş, cu care vorbea des. „Am discutat în ultimii ani, când dânsul era la Bruxelles, de zeci de ori despre ce ar trebui făcut pentru România. Am vorbit cu dl Cioloş de mai multe ori înainte, ne cunoaştem de mai multă vreme, am discutat foarte mult despre agricultură, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a Consiliului Europei în care se discuta despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară, pe care dânsul a făcut-o pentru România, şi mă întreba de studii, i-am dat studii. Printre altele, se vorbea atunci de faptul că aş putea să fiu prim-ministru şi a încercat să mă încurajeze, fără să ştim nimic. I-am explicat motivele profesionale pentru care nu vreau“, a mai precizat ministru Dezvoltării Regionale.

Dâncu a ţinut să precizeze şi faptul că nu a fost propus de PSD în Guvernul Cioloş. „Nu sunt propunerea PSD. Poate că în calculul strategic, în general, să fi contat şi chestiunea asta. În niciun caz noi n-am vorbit de politică. PSD a avut în acel moment o propunere, o propunere rezonabilă după părerea mea, pentru premier, dl Liviu Voinea, după un model care era vehiculat în acel moment. Faptul că în comisie am reuşit să conving pe toată lumea, inclusiv pe parlamentarii din PNL, faptul că am reuşit să găsesc o formulă de comunicare şi un proiect care să-i convingă, mie îmi dă speranţe pentru viitor, pentru o nouă etapă din politica românească“, a arătat Vasile Dâncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ