Daniel Constantin: Autostrada Piteşti-Sibiu este de importanţă strategică şi voi lupta să fie construită

| 18 aug, 2014

Preşedintele Partidului Conservator, deputatul de Argeş Daniel Constantin, afirmă că autostrada Piteşti-Sibiu este una de 'importanţă strategică', de construcţia căreia depinde soarta angajaţilor de la Automobile Dacia Piteşti.

Liderul conservator a comentat, luni, declaraţia preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, potrivit căreia autostrada Sibiu-Braşov ar fi mai rentabilă decât cea care ar lega Sibiul de Piteşti. El a susţinut că liberalul dă dovadă de 'iresponsabilitate şi ignoranţă' fiindcă poate pune în pericol, prin afirmaţiile sale, cele 18.000 de locuri de muncă ale lucrătorilor de la Automobile Dacia.

'În ceea ce mă priveşte, atât în calitate de deputat de Argeş, dar şi de vicepremier, voi lupta ca această autostradă să se construiască, în ciuda unor declaraţii iresponsabile! Chiar dacă pare mai scumpă ca realizare, autostrada Piteşti - Sibiu va beneficia de finanţare europeană şi ea se regăseşte deja în documentele trimise de Guvern la Comisia Europeană, fiind considerată de importanţă strategică. Până la urmă, atunci când vorbim de salvarea a mii de locuri de muncă pentru oameni, de salvarea unui oraş, costurile colaterale contează mai puţin, iar o viziune înţeleaptă ţine cont de asta', a declarat vicepremierul Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis demonstrează, prin declaraţiile sale, faptul că 'nu reuşeşte să aibă o gândire de ansamblu, o viziune la nivel naţional, în care să conteze interesul tuturor cetăţenilor din această ţară, şi nu doar interesul său, personal, de primar al Sibiului'.
'Îl atenţionez pe dl. Iohannis că de această autostradă Sibiu-Piteşti depinde soarta celei mai mari întreprinderi private din România, care dă de lucru la 18.000 de angajaţi, şi care asigură, indirect, alte 23.000 mii de locuri de muncă în industria orizontală din zonă şi alte câteva 18.000 în ţară. Dacă dl. Iohannis nu ştie, vorbim de o companie care reprezintă 4% din PIB-ul României şi care asigură 10% din exporturile ţării noastre! A auzit dl. Iohannis strigătele angajaţilor de la Automobile Dacia când au ieşit în stradă să ceară autostrada care va menţine economia locală şi nu numai? Sau nu s-au auzit până la Sibiu? Îi repet eu: dacă autostrada nu se va construi, este foarte posibil ca Renault să îşi pună semne de întrebare cu privire la investiţia din România!', a adăugat liderul conservatorilor.

Totodată, el a reamintit faptul că Renault şi-a deschis de curând o fabrica în Maroc, 'creând deja un sentiment de nesiguranţă printre miile muncitori argeşeni'.

'Ce facem în aceasta variantă (dacă Renault îşi va reanaliza investiţia în România - n.r.) cu oamenii care ar putea rămâne pe drumuri? Vor merge la Sibiu? Le va găsi dl. Iohannis locuri de muncă? Are el capacitatea să creeze locuri de muncă, altfel decât prin bani alocaţi de Guvern pentru proiecte de Capitale europene?', a adăugat Daniel Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ