Dar cu creditul cum rămâne?

| 15 noi, 2013

Traian Băsescu s-a supărat pe Victor Ponta, pentru că cel din urmă a vorbit în presă despre posibilitatea înființării unei comisii parlamentare care să ancheteze dacă instituții ale statului au fost implicate în achiziționarea de către președinte, prin intermediul fiicei sale, Ioana, a 290 hectare de teren arabil în județul Călărași.

Nu înțeleg din ce motiv, președintele consideră că acesta este un atac la fiica sa, și i-a cerut premierului să nu îi amestece familia în războiul politic. De fapt, Băsescu singur și-a implicat familia în acest scandal, atunci când, neputând să acceseze un credit suficient de mare pentru a cumpăra terenul respectiv, s-a folosit de fiica sa cea mare pentru a face acest lucru. Președintele a argumentat că veniturile provenite din funcția de notar i-au permis Ioanei Băsescu, cu greu, să obțină un credit de puțin peste un milion de euro. La acești bani mai adăugăm avansul de 280 000 de euro.

Pe Băsescu nu îl deranjează faptul că fiica sa a intrat în vizorul politicienilor, pentru că n-are cum să îl deranjeze ceva ce nu s-a întâmplat. Niciodată în discuțiile despre comisia de anchetă parlamentară nu a fost menționat numele Ioanei Băsescu, ci numele tatălui său, Traian. Comisia respectivă ar fi avut rolul de a vedea dacă într-adevăr șeful statului s-a folosit de instituții publice în vederea satisfacerii unui interes personal, ceea ce n-ar fi tocmai legal. Simțindu-se încolțit, președintele a ieșit la atac, în speranța că va muta atenția de pe el, pe fiica sa. A pozat indirect în victimă, acuzându-l pe premier că depășește limitele normale ale conflictului politic.

Dar să revenim la creditul de 1.028.000 euro. Acesta a fost acordat de CEC Bank, singura bancă din România cu capital majoritar de stat, ceea ce înseamnă că e și singura bancă pentru al cărui director președintele poate să intervină direct și să facă presiuni pentru a fi păstrat în funcție. Ceea ce a și făcut! Băsescu a recunoscut că la sunat pe ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, și i-a cerut să nu îl schimbe pe directorul CEC, Radu-Grațian Ghețea, iar acest lucru s-a întâmplat când fiica sa avea în lucru un credit de 1 milion de euro! Sunt deja prea multe coincidențe.

Să trecem dincolo de coincidențe, la realitatea economică. Traian Băsescu are un venit prea mic pentru un asemenea credit, dar a înhămat-o pe fiica sa Ioana pentru 30 de ani, și i-a luat și banii de avans, 280 000 de euro. A declarat apoi că speră cât de curând să treacă terenul pe numele său, dar pentru asta trebuie să achite creditul, sau să îl transfere cumva, deoarece terenul este ipotecat în favoarea băncii, plus că trebuie să îi restituie și banii de avans. De unde banii? Să spunem că nu face asta prea curând. Ce are în acest moment Băsescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2013
cantautor
dezinformare securistica sau proasta informare?
'iar acest lucru s-a întâmplat când fiica sa avea în lucru un credit de 1 milion de euro! Sunt deja prea multe coincidențe"

de fapt,creditul se aprobase in Comitet(format din reprezentanti Guvern) cu 1-2 luni inainte...se si platise o rata...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ