Băsescu, prima centralistă a țării

| 15 noi, 2013

Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, a admis că ”prima centralistă a țării”, adică președintele Traian Băsescu, a făcut o legătură telefonică și la el, cerându-i să nu-l schimbe din funcție pe președintele CEC Bank, domnul Radu-Grațian Ghețea.

Gestul lui Băsescu prin care i-a apărarea șefului CEC Bank este foarte frumos și altruist, având în vedere că Ghețea este același care nu i-a aprobat șefului statului un mizilic de credit pentru câteva sute de hectare agricole în Călărași.

Băsescu, om bun la suflet, a trecut cu vederea intransigența bancherului care l-a forțat, din rațiuni de salariu prezidențial prea mic, să apeleze la fiica mai mare, Ioana Băsescu. Aceasta, notar de provincie, se pare că este o investiție mult mai sigură pentru banca de stat decât președintele țării. Vorba aia, azi ești jupân șef și mâine nu mai ești, de n-o să te sune de ziua decât poate păcălicii ăia care au schimbat garderoba în mandatele tale, din rațiuni de talie.

Chiar nu înțelegem de ce atâtea valuri pentru că președintele, când n-are ce face prin palat, mai pune mâna pe telefon. De ce trebuie să cunoască pe cineva ca să-l sune? Nici numărul nu trebuie să-l știe, ridică receptorul și spune simplu, cu vocea lui de om înțelept: faceți-mi legătura cu Papici!

Și Papici se făcu. Acum, care-i problema, dacă președintele l-a sunat fără să-l cunoască, ca să-și ceară scuze că l-a băgat în politică? Poate mâine are chef să-l sune pe Petrică Roman, să-și ceară scuze că l-a scos din politică, cine suntem noi să-i analizăm președintelui agenda telefonică. În plus, treaba asta cu cunoscutul e relativă, o spuneau și grecii din antichitate. Ce înseamnă să cunoști pe cineva când n-ajungem să ne cunoaștem cum trebuie nici pe noi înșine? Ce, pe Sorin Blejnar l-a cunoscut? Nu l-a cunoscut, dar l-a sunat, așa cum a reieșit din înregistrările alea păcătoase.

Președintele este un om flexibil și se răzgândește uneori. Cei despre care a spus că nu-i cunoaște, devin o alternativă familiară, cum s-a întâmplat și cu liderul USL Crin Antonescu. Despre acesta președintele a spus ani de zile că e un adormit, așa și pe dincolo. Acum declară, împreună cu Elena Udrea, că l-ar vota pentru Cotroceni. Ceea ce dovedește, cât se poate de clar, că lui Băsescu i s-a părut că-l cunoaște pe Crin Antonescu, până acum, când l-a cunoscut mai bine.

Domnul președinte este liantul mediator al acestei țări, care cimentează legături strânse prin simple apeluri telefonice. Să critici o astfel de capacitate remarcabilă denotă cel puțin incultură cinematografică. Înseamnă că n-ai văzut nici măcar filmele alea de acțiune în care ultimul caporal al armatei americane este sunat pe firul scurt, în plină încleștare militară și cel mai puternic președinte al lumii îi ține un discurs patriotic-recunoscător pentru sacrificiul său iminent pentru lumea liberă.

Uite de aia îi sună Băsescu pe toți procurorii, să le mulțumească că își pun pielea pe băț pentru comandantul suprem. Alo? Mai sunteți acolo?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ