De ce A TRIŞAT Volkswagen la testele de poluare. Răspunsul NEAŞTEPTAT la întrebarea care este pe buzele tuturor

| 07 oct, 18:31

Volkswagen a început să instaleze software-ul menit să păcălească testele pentru emisii poluante în anul 2008, după ce a realizat că un nou motor diesel, dezvoltat cu costuri uriaşe, nu va îndeplini standardele de poluare în SUA şi alte ţări, au declarat surse apropiate celor care administrează o anchetă internă în companie, cu privire la scandalul Dieselgate.

În loc să oprească producţia motorului şi să renunţe la anii mulţi de muncă şi investiţii, managerii au decis să trişeze, au declarat sursele anonime din cadrul Volkswagen, confirmând un material al ziarului german Bild am Sonntag, scrie gandul.info.

Nu se ştie exact cine este responsabil pentru această decizie, care a generat o criză pentru unul din cei mai mari producători auto din lume. Scandalul va obliga compania VW să plătească reparaţiile pentru 11 milioane de maşini care au instalat softul de manipulare.

Citeşte şi: Scandalul Volkswagen: Verifică dacă mașina ta din România are softul-problemă

La finele lunii septembrie, VW a suspendat trei manageri de top, care au jucat un rol esenţial în dezvoltarea motorului, dar producătorul auto nu a precizat motivele ce au stat la baza suspendării lor.

Folosirea softului înşelător a început în 2008. Atunci, VW investise deja câţiva ani pentru a dezvolta un nou motor diesel, cunoscut drept EA 189, cu versiuni de capacitate cilindrică între 1,6 litri şi 2,0 litri. EA 189 era unul din cele mai importante motoare ale VW, destinat nu doar milioanelor de modele VW, ci şi altor maşini din grup, precum Audi, Skoda şi Seat, precum şi categoria maşinilor comerciale.

Mai mult, motoarele urmau să ajungă pe modelele Golf, Passat, Beetle şi Jetta, vândute în SUA, ca parte a unui efort de promovare a „motoarelor diesel curate” - un concept ce implică responsabilitate privind mediul şi economia de carburant.

Citeşte şi: ADEVĂRUL iese la lumină: Mașinile BMW, Mercedes și Volkswagen consumă MULT MAI MULT decât ar trebui

Potrivit anchetei interne de la VW, motoarele nu au reuşit să ţină pasul cu un important standard ecologic şi să respecte standardele de mediu. Pariul uriaş al VW pentru viitor urma să fie sortit eşecului, scrie nytimes.com.

VW nu a ştiut dacă motoarele sale diesel vor reuşi să respecte standardele privind emisiile poluante în diverse ţări, fără instalarea softului manipulator. SUA au însă o legislaţie mai strictă cu privire la emisiile diesel, în comparaţie cu UE.

Mai multe, pe gandul.info

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 oct, 11:35
euro5
prea mandri sa recunoasca ca nu se pricep ,sau apucat de furat .
sa cumpere ei de la o firma concurenta motoare?,te rog frumos ,noi suntem nemti ,suntem cei mai buni.mai bine furam in stil barbar ,doar suntem urmasi barbarilor.
08 oct, 12:05
tudonic
oportunitate!
Cea mai moderna oportunitate! Indreapta-te spre o noua directie! La timpuri noi, metode noi de a castiga bani! Pana acum, foarte multi oameni lucreaza cu noi! Incepe si tu sa castigi bani! Trebuie doar sa vrei sa te instruim si sa te indrumam pas cu pas, cu mare atentie! Cere urgent DETALII la adresa de email: [email protected]
08 oct, 10:01
Gina
Venit suplimentar
Extra lucru la domiciliu, acum! Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
07 oct, 21:11
hans
Tehnologii germane
Apare si o problema despre care nu se vorbeste. In orice tara civilizata companiile au un sistem de asigurare a calitatii care este certificat de o terta parte. Deoarece s-a functionat in acest stil tipic german, se pune intrebarea: ori sistemul de certificare a sistemelor de asigurare a calitatii este total corupt si incompetent ori coruptia politica este atat de generalizata incat fara o reforma serioasa a statului german nu este posibil ca posesorii de masini VW sa fie corect despagubiti. Incederea in produsele germane este ZERO in acest moment. Smecheria germana a tinut peste 7 ani ceea ce nu este posibil in nici o tara civilizata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ