De ce ameninţă Sindicatul Poliţiştilor cu proteste

| 01 oct, 2013

SNPPC ameninţă cu proteste în situaţia în care demersul vicepremierului Liviu Dragnea de trecere a unor structuri ale Poliţiei Române în subordinea autorităţilor locale va fi pus în aplicare, informează Confederaţia Naţională Sindicala "Cartel Alfa".

"Cartel Alfa" precizează că în 26 septembrie 2011, la solicitarea Guvernului condus de Emil Boc, CSAT a aprobat trecerea structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Române, în subordinea autorităţilor locale, hotărârea CSAT fiind anulată în momentul în care USL a ajuns la guvernare, în 2012.

De asemenea, în iunie, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat primarilor analizarea oportunităţii preluării unor structuri ale Poliţiei Române - ordine publică şi siguranţă rutieră - la autorităţile locale, arată "Cartel Alfa".

"Faţă de această analiză, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat, în scris, o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitare la care acesta nu a dat curs. Astfel, denunţăm public modul în care domnul Liviu Dragnea înţelege să promoveze acte normative, fără o analiză transparentă, cu date concrete, despre activitatea Poliţiei Române, care să conducă la oportunitatea trecerii serviciile oferite de Poliţia Română, în structura ei actuală, către autorităţile locale. Trebuie să se aibă în vedere toate efectele care ar putea fi generate asupra poliţiştilor, inclusiv asupra siguranţei cetăţeanului", se arată într-un comunicat citat de Mediafax.

CNS "Cartel Alfa" precizează că SNPPC nu susţine acest concept, aşa cum a făcut-o şi în 2011 privind decizia CSAT, având în vedere că se doreşte încercarea de aservire a poliţiştilor din Poliţia Română la interesele politice ale administraţiei locale, şi nicidecum eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor.

"Considerăm că Poliţia Locală trebuie să funcţioneze aşa cum este în prezent, conform Legii nr. 155/2010. Pe fondul nemulţumirilor deja existente în rândul poliţiştilor privind neacordarea drepturilor restante şi nerespectarea drepturilor legale actuale, demersul domnului Liviu Dragnea nu face decât să accentueze starea de tensiune în rândurile poliţiştilor, care vor duce chiar la un blocaj instituţional", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ