De ce este importantă premierea olimpicilor

| 19 dec, 2013

Peste 350 de elevi care au obținut distincții la olimpiadele internaționale pe discipline școlare desfăsurate în anul 2013 și profesori au fost premiați la Palatul Victoria în cadrul unei festivități la care a participat premierul Victor Ponta.

Pentru meritele deosebite au fost premiați de către Guvern 165 de elevi, 187 de profesori pregătitori și cele 86 de unițăți scolare de proveniența a elevilor. În cadrul anului școlar 2012-2013, la olimpiadele și concursurile școlare internaționale, elevii români au obținut 53 de medalii de aur și premiul I, 65 de medalii și premiul II, 48 de medalii de bronz și premiul III, respectiv 35 de mențiuni.

Ministrul Educației a alocat un fond de premiere în valoare de 2.653.671 lei pentru cele 201 distincții obținute. Acest fond de premiere a fost distribuit atât la categoria olimpiade internaționale, cât și la categoria concursuri internaționale.

În ceea ce privește prima categorie, olimpiadele internaționale, pentru medalia de aur și punctaj maxim s-a alocat un premiul special de 12.440 lei, pentru premiul II s-au oferit 8.260, pentru premiul III 5.900 și pentru mențiune 4.030 lei. La ceea de-a doua categorie, concursuri internaționale, s-a acordat pentru premiul I suma de 4.400 lei, pentru premiul II 4.400, pentru premiul III 2.920, ia pentru mențiune 2.530.

Pentru ca elevii să fie și mai motivați să învețe, se vor crește în doua etape cuantumurile burselor de merit pentru olimpicii internaționali.

Începând cu 1 februarie, se vor acorda 750 de lei pentru elevii care au obținut medalii de aur sau premiul I, 563 de lei pentru cei care au obținut medalia de argint sau premiul al II-lea și 375 de lei pentru deținătorii unei medalii de bronz sau premiul al III-lea.

Începând cu data de 1 iulie, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internațional vor crește la 800 de lei pentru elevii care au abținut medalii de aur sau premiul I, la 600 de lei pentru cei care au luat medalia de argint sau premiul al II-lea și la 400 de lei pentru câștigătorii unei medalii de bronz sau al unui premiu al III-lea.

Cu prilejul premierii elevilor olimpici, a profesorilor și a școlilor lor, premierul Victor Ponta a anunțat și faptul că Guvernul va implementa un program ce prevede alocarea a 20 de milioane de euro pentru sistemul de educație din Republica Moldova, printr-un parteneriar între cele doua ministere. Solidaritatea acordată de Guvernul Român va duce la realizarea de noi investiții în educatia copiilor de peste Prut și va ajuta la consolidarea relațiilor dintre cele două state.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ