De ce întârzie Curtea Supremă motivarea în cazul condamnării lui Vâlcov

| 10 oct, 11:57

Situație ciudată la Curtea Supremă! Magistrații nu au motivat încă decizia de condamnare a lui Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare deși au trecut 8 luni de la condamnare. Se întâmplă asta în condițiile în care alte condamnări dispuse după cea a lui Darius Vâlcov au fost motivate de judecători.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat pe 8 februarie  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Alte condamnări dispuse după cea a lui Darius Vâlcov au fost motivate deja de judecători.

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 21 iunie,  la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Motivarea sentinței a fost publicată pe 14 septembrie 2018.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat, pe 21 mai 208, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat mărturie mincinoasă. Totodată, instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în cea de mărturie mincinoasă. Motivarea a fost publicată pe 21 septembrie 2018.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ