DE NERECUNOSCUT! Ce face Augustin Zegrean când NU este la Curtea Constituţională. FOTO

| 08 apr, 09:47

Augustin Zegrean este preşedintele Curţii Constituţionale a României din 2010, lucru care face să fie îmbrăcat în roba vişinie mai tot timpul. Însă, în timpul său liber, preşedintele CCR, este de nerecunoscut atunci când este îmbrăcat "în civil".

Juristul de 61 de ani a avut o incredibila ascensiune în viaţa politică. A fost senator de Bistrita Nasaud (FSN în anii 1990-1992, deputat PD, apoi, din 2007, la ordinul lui Traian Basescu, numit judecător al Curţii Constituţionale cu un mandat de 9 ani.

Din iunie 2010, Augustin Zegrean a fost numit preşedinte CCR, cu cinci din nouă voturi, funcţie pe care o ocupa şi în prezent. El este căsătorit şi are un fiu.

Printre cele mai notabile initiaţive juridice este cea din 2007, când a lansat proiectul de lege privind regimul juridic al bunurilor imobiliare aparţinând cultelor religioase ortodox şi greco catolic din România. Conform acestui proiect, restituirea bisericilor, caselor parohiale şi mănăstirilor Bisericii Române Unite cu Roma ar fi urmat să fie făcută în funcţie de ponderea credincioşilor din unităţile administrativ-teritoriale de la locul situării imobilului, ceea ce ar fi echivalat cu exproprierea BRU.

Augustin Zegrean este şi un mare iubitor de animale, el fiind stăpânul unui ciobănesc german medaliat cu titlul de cel mai frumos exemplar canin din România la un concurs de frumuseţe organizat în Bistriţa Năsaud, oraşul său natal, potrivit cancan.

Cris von Bistritz, câinele  preşedintelui CCR, face parte din familia sa de mai bine de un an, iar Augustin Zegrean este cel care a salvat de la eutanasiere mii de câini comunitari, după ce a decis că legea care permitea uciderea patrupedelor fără stăpân este neconstituţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ