PNL sesizează CCR pentru votul din Senat în cazul Dan Șova

| 26 mar, 18:35

Partidul Național Liberal va sesiza vineri Curtea Constituțională a României pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventivă și reținere a senatorului Dan Șova.

"PNL a hotărât să sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi depusă în cursul zilei de mâine (vineri — n.r.). Avem numărul de semnături necesare, peste 40 de semnături ale senatorilor PNL, în urma cărora se va formula cererea de neconstituționalitate", a declarat, joi, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

El a precizat că sesizarea de neconstituționalitate care va fi adresată CCR are două capete de cerere.

"Solicităm să se constate neconstituționalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, în care se prevede că Senatul decide cu votul secret al majorității membrilor săi. Solicităm CCR să constate neconstituționalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului în cazul Șova și să decidă că s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit în conformitate cu articolul 2 din Constituție, care stipulează că hotărârile se aprobă cu majoritatea deputaților sau senatorilor prezenți", a spus Orban.

El i-a transmis un mesaj senatorului social-democrat: "Șova nu scapi nici în gaură de Ponta".

Tag-uri: ccr, dan sova, PNL, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ