Decizia în cazul Tokes, amânată de Consiliul de Onoare al Ordinului ”Steaua României”

| 11 oct, 2013

Consiliul de Onoare al Ordinului ”Steaua României” a amânat pentru 18 octombrie luarea unei decizii în cazul sesizărilor privind retragerea decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes.

Laszlo Tokes este la un pas să își piardă decorația, după ce, luna trecută, a fost îndeplinită și ultima condiție procedurală necesară pentru luarea în discuție a solicitării de retragere a ordinului ”Steaua României”.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a membrilor ordinului, au fost aleși cei șapte membri ai Consiliului de onoare, care urmează ca joi, 26 septembrie, să decidă dacă europarlamentarul își va păstra sau nu decorația acordată în 2009 de către Traian Băsescu. Conform surselor, cei șapte membri sunt Ionel Haiduc, Constantin Degeratu, Şerban Brădişteanu, Costin Georgescu, Mircea Geoană, Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu.

De remarcat că trei dintre cei menționați au luat, într-o formă sau alta poziție împotriva declarațiilor anti-românești ale europarlamentarului Laszlo Tokes. Ecaterina Adronescu și Gabriela Firea s-au aflat printre semnatarii unei scrisori adresate Președintelui României, prin intermediul căreia solicitau în mod oficial retragerea decorației acordate lui Laszlo Tokes. Urmare a acestei solicitări, precum și a celei adresate de către Corina Crețu, la rândul său decorată cu ”Steaua României”, președintele Traian Băsescu s-a văzut obligat să demareze procedurile necesare și să convoace Adunarea Generală a celor care dețin această decorație.

Un alt membru al Consiliului de onoare care și-a făcut cunoscută poziția critică la adresa declarațiilor europarlamentarului Laszlo Tokes este Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 oct, 2013
youshin
vasile
daca eveam parlamentari adevarati si patrioti ca in slovacia la gandacul asta ,era retrasa cetatenia si bagat in puscarie
11 oct, 2013
Dan Flowerman
Tokes, un simbol?
Nu stiu de ce s-au grăbit să-l decoreze pe Laszlo Tokes! Nu era un simbol al Revoluţiei ci mai degrabă un cal troian oportunist, ca mai toţi ungurii ajunşi la Putere. Era *musca* din oala cu ciorbă, care credea că dacă se amestecă şi el, ciorba va deveni piftie. A-i retrage azi decoraţia este ca şi cum a-i spune: scuză-mă că am fost credul, tâmpit şi prost informat. Halal SRI!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ