Grecia, lovită de o nouă criză: Alexis Tsipras şi-a anunţat DEMISIA! Ce urmează

| 20 aug, 18:29

Alexis Tsipras şi-a anunţat demisia forţând astfel organizarea de alegeri anticipate. Premierul Greciei a făcut acest anunţ într-o adresare către naţiune. "În scurt timp, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a Guvernului", a afirmat Alexis Tsipras.

"Mandatul pe care l-am primit la 25 ianuarie și-a atins limitele. Acum, poporul trebuie să se pronunțe. Voi, prin votul vostru, veți decide dacă v-am reprezentat curajos în fața creditorilor, dacă acest acord este de ajuns", a spus Tsipras într-un mesaj televizat.

"Suntem obligați să respectăm acordul, dar ne vom lupta să atenuăm consecințele adverse", a adăugat el, subliniind că nu a obținut acordul pe care și l-a dorit, dar că acesta este cel mai bun în condițiile date. "Voi încerca să obțin votul poporului grec pentru a conduce țara și pentru a continua programul nostru de guvernare", a mai declarat Tsipras, precizând că are "obligația morală" de a pune ceea ce a făcut la judecata poporului.

După acest anunţ, Alexis Tsipras îi va înmâna demisia preşedintelui Greciei, Prokopis Pavlopoulos, abilitat să dizolve Parlamentul şi să convoace noi alegeri.

Potrivit unor surse, până la instalarea viitorului Guvern, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, Vassiliki Thanou-Christophilou, va prelua funcţia de prim-ministru interimar.

Alegerile parlamentare vor fi organizate 20 septembrie, înainte de începerea aplicării măsurilor de austeritate pe care Alexis Tsipras le-a convenit cu Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Mecanismul European de Stabilitate şi Fondul Monetar International.

Alexis Tsipras a luat această decizie după ce Guvernul său a pierdut susţinerea din partea partidului Syriza, scindat în privinţa oportunitătii aplicării măsurilor de austeritate. Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate - partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Citeste si: Zona euro deblochează o primă tranșă de ajutor pentru Grecia

Alexis Tsipras a condus Guvernul grec aproape opt luni de zile.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 aug, 22:15
mihail30
Aceasta este afacerea anului !!!
Aceasta este afacerea anului! Ne-am lansat si suntem in plina expansiune! Suntem plini de succes si vrem sa ne marim si mai mult echipa! Avem mereu nevoie de oameni dispusi sa colaboreze cu noi pe Internet si sa castige bani repede, bani frumosi, acum, urgent! Aceasta oportunitate este pentru tine! Cauta-ma acum cat mai repede la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ