DECIZIE: Parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini pentru a merge în circumscripţie. Vor primi o sumă fixă

| 29 sep, 11:39

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, în şedinţa de marţi, propunerea legislativă a deputatului Tudor Ciuhodaru care modifică Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul că parlamentarii nu vor mai beneficia de maşini pentru transportul în circumscripţie, ci de o sumă forfetară pentru acoperirea acestor cheltuieli, scrie Agerpres.

Potrivit unui amendament formulat în Comisia specială pentru Statut, articolul 45, alin. 3 din legea amintită a fost modificat astfel că "deputaţii şi senatorii beneficiază, pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului, de o sumă forfetară al cărei cuantum este stabilit prin hotărâre a birourilor permanente, în funcţie de resursele bugetare ale celor două Camere, pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, pe bază de declaraţie pe proprie răspundere, care reprezintă document justificativ".

Tot prin amendament al Comisiei a fost abrogat alin. 2 al articolului 45, care stipula că deputaţii şi senatorii pot beneficia de autoturism pentru desfăşurarea activităţilor legate de exercitarea mandatului. 

Propunerea de lege iniţiată de Tudor Ciuhodaru prevedea, iniţial, abrogarea articolului 21, alin. 2, şi respectiv modificarea art. 24 din Legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. 

Comisia de specialitate a respins însă propunerea de abrogare a art. 21, alin. 2 care stipulează că "imunitatea parlamentară putea fi ridicată numai de către Camera din care deputatul sau senatorul face parte, în conformitate cu prevederile art. 72 din Constituţie, şi potrivit procedurii prevăzute de regulamentul fiecărei Camere". 

Comisia a respins şi propunerea deputatului potrivit căreia "Camera hotărăşte asupra cererii cu votul deschis al majorităţii membrilor săi" (art. 24, alin.4). 

Propunerea legislativă astfel amendată în Comisia de specialitate a fost adoptată cu 293 de voturi 'pentru', două voturi 'împotrivă' şi 31 de abţineri. Legea are un caracter organic.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ