Parlamentarii şi-au VOTAT pe ASCUNS PENSIILE SPECIALE

| 30 sep, 12:57

Comisia de Statut a Parlamentului s-a întâlnit marţi seara să negocieze pensiile speciale ale parlamentarilor, votând favorabil proiectul de lege, fără vreun anunț public și fără comunicare oficială către presă.

Beneficiile pentru senatori şi deputaţi au primit vot favorabil. Pentru pensiile speciale e nevoie de minim un an de mandat, potrivit România TV. Proiectul urmează să fie votat în plenul reunit al Parlamentului.

Nu este prima oară când Comisia de Statut, condusă de Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), se reunește fără să existe vreo informare publică cu privire la acest lucru.

Aleşii au decis că un parlamentar care are un mandat de patru ani să primească la pensia de vechime în muncă un spor de 1.600 de lei, pentru două mandate în Parlament - 3.000 de lei, iar cei cu peste trei mandate - în jur de 4.600 de lei.

Totuși, parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale. Pe de altă parte, cei condamnaţi pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie specială deoarece este vorba de o situaţie administrativă şi nu de corupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ