Declaraţia lui Ioan Adam după ce Parlamentul a încuviinţat arestarea sa preventivă

| 18 noi, 2014

Deputatul PSD Ioan Adam a declarat marţi, în plenul Camerei, că nu ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică dacă ar fi cercetat în libertate.

'Nu cred că un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publică sau că aş putea crea o stare de pericol prin faptul că aş fi cercetat în libertate. Domnilor colegi, nu sunt nici pe departe un pericol pentru ordinea publică, sunt un om care m-am ridicat, am avut statut de magistrat până în 1994, avocat, iar din anul 2002 sunt profesor universitar la Universitatea Transilvania din Braşov. Mi-am dedicat toată viaţa studiului, muncii cu studenţii, activităţii la bară, nu cred că eu, prin activitate şi prin trecutul meu, aş putea prezenta, aşa cum statuează legea, o stare de pericol şi în felul acesta s-ar impune luarea unei măsuri. Eu fac un apel la dvs., să nu ignoraţi persoana pe care o aveţi în faţă, sunt autorul unor cursuri universitare, al unor monografii în materia proprietăţii, am scris cărţi la nivel de tratat', a spus Adam, înainte de votul dat în plen pe cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul său.

El a adăugat că este acuzat de nişte activităţi pe care le-a desfăşurat exclusiv în calitate de avocat, într-o cauză care s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe pe durata a şase ani de judecată.

'L-am reprezentat pe descendentul familiei Ghica timp de şase ani. Acuzaţia principală este aceea de instigare la abuz în serviciu constând în aceea că prin activităţile desfăşurate ca avocat am determinat pe judecător să săvârşească un abuz în serviciu şi să dea o hotărâre prin care, în baza legii 247/2005, i-a fost restituit domeniul Ghica de păduri de pe Valea Trotuşului singurului moştenitor legal care a formulat cerere. Fac precizarea şi vreau să elimin un mit care s-a vehiculat - hotărârea pronunţată de Tribunalul Covasna a avut la bază o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că clientul meu este moştenitor legal. Direcţia Silvică Bacău a ascuns această realitate atât presei, cât şi dosarului. La dosarul de la Cameră nu există decizia Înaltei Curţi care a stabilit că Sturza este moştenitor legal şi că moştenirea se culege în această calitate', a menţionat Adam.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
gghas
Nu te mai crede nimeni, incerci sa manipulezi, esti un avocat corupt, unul care a fost cureaua de transmisie, in schimbul comisionului aferent, intre judecator si petentul dispus sa corupa. Da stim ca te-ai imbogatit din scris, atunci dute si te scoate din dosarele pe care le ai pe cap, sau sa-l pui tot pe Sarbu, ...sa-i calce pe cap. Da stim ca ai si valoare, esti profesor, ai scris cursuri, i-ai obligat pe studenti sa ti le cumpere, stim totul, ti-ai bagat si nevasta in kkt, la fel ca hrebenciuc fiul, da nu-i nimic o sa va-ntalniti acolo, si-o sa stati de povsti, o sa faceti bancuri pe dosarele astea, poate mai scrii si o carte. Ca tot te pricepi, il stii pe Nastase, si el scriitor cu talent, nu numai la scris.
19 noi, 2014
Gicu
Mi-a fost coleg.....
Eu am picat ca fraierul pentru niste licente, dar el a furat milioane....Oricum un om josnic cu un caracter mizerabil. Recomand domnului prof.univ.dr. Ioan Adam, multa multa alifie acolo unde merge.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ