Declaraţie neaşteptată a Gabrielei Firea despre Laszlo Tokes

| 26 aug, 2014

Vicepreşedinta PSD Gabriela Firea este de părere că eurodeputatul Laszlo Tokes 'sfidează din nou autorităţile române' prin faptul că a catalogat drept 'ridicol şi scandalos' demersul Primăriei de a-l soma să retragă steagul secuiesc pe care l-a arborat la balconul biroului său din Oradea, în luna iunie.

'Eurodeputatul Laszlo Tokes continuă acţiunile de sfidare a autorităţilor din România, catalogând drept 'ridicol şi scandalos' demersul Primăriei de a-l avertiza pentru arborarea steagului secuiesc la balconul biroului său din Oradea, care s-a făcut cu încălcarea Legii 185/2013, somându-l să retragă drapelul în termen de şapte zile, în caz contrar urmând să i se aplice o amendă contravenţională cuprinsă între 30.000 şi 50.000 de lei', susţine Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Senatoarea social-democrată reaminteşte, totodată, faptul că Laszlo Tokes a arborat respectivul steag în luna iunie, 'în cadrul unei acţiuni în care a elogiat şi activitatea scriitorului Wass Albert, considerat în România criminal de război'.

Firea precizează că, la acel moment, eurodeputatul susţinea că este nevoie să ia poziţie 'împotriva acelor excese ale organelor oficiale, respectiv împotriva acelor acte abuzive prin care se scot drapelele secuieşti, se îndepărtează cărţile scriitorului renumit Wass Albert, şi încă nu se reabilitează acele personalităţi însemnate ale comunităţii maghiare care cu câteva decenii în urmă au fost condamnaţi pe nedrept ca şi criminali de război'.

Potrivit social-democratei, astfel de acţiuni sunt menite să provoace 'noi focare de tensiuni interetnice pe teritoriul României, un stat suveran al cărui caracter unitar este însă contestat de Laszlo Tokes cu orice prilej'.

'O atmosferă viciată de ură şi provocări nu aduce beneficii nici românilor şi nici maghiarilor din România, ci doar acelora a căror activitate se legitimează cu ajutorul conflictelor de acest gen', subliniază Gabriela Firea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ