Declaraţie NEAŞTEPTATĂ a lui Victor Ponta în legătură cu candidatura sa la prezidenţiale

| 07 dec, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, consideră că, în perioada campaniei electorale pentru prezidenţiale, au existat atât o serie de greşeli tactice, dar şi unele erori de strategie, reafirmând că partidul trebuie să se schimbe dacă doreşte să câştige alegerile din 2016

'Am făcut şi greşeli tactice, incapacitatea de a organiza bine votul din diaspora, faptul că nu am putut să răspundem la campania asta cu 'renunţăm la cota unică şi mărim taxe'. Au fost însă şi nişte greşeli de strategie şi probabil că m-am grăbit cu candidatura, probabil că am crezut că vom merge şi spunem ce am făcut şi vrem să facem şi e suficient. Nu. Nu am simţit şi nu am simţit suficient faptul că există, nu între cei care votează în mod obişnuit - 5,3 milioane pentru mine, 4 milioane sau 5 pentru candidatul dreptei - ci între cei care nu votează niciodată şi care nu cred că ar vota nici PSD, nici ACL, există o nemulţumire şi există o tensiune care întotdeauna se va îndrepta împotriva celui care vine de la putere. Domnul Iohannis a avut o strategie mult mai corectă, spunând 'eu nu sunt nici de aici, nici de acolo, nici nu sunt cu ăştia, nici cu ceilalţi, eu vin de la Sibiu şi vreau să schimb lucrurile'. Şi a fost o strategie mai bună', a declarat Victor Ponta sâmbă seara, la Antena 3. 

El a adăugat că au existat şi în atitudinea sa greşeli pe care doreşte să le îndrepte. 'Până la urmă, de asta va depinde dacă voi candida din nou, în martie, aprilie, când va fi congresul PSD. Dacă eu sunt convins că pot, nu doar să fac un alt proiect de succes, dacă pot să mă schimb şi eu, că sunt lucruri de schimbat la mine, aşa cum sunt lucruri de schimbat la PSD, voi candida. Dacă spun nu, eu nu pot mai mult decât atât, sigur că atunci va trebui să las pe altcineva şi va fi bine şi corect aşa', a adăugat Ponta.

Preşedintele PSD consideră că partidul pe care îl conduce trebuie să-şi schimbe imaginea, percepţia de partid comunist.

'Eu am 42 de ani şi tot comunist am fost. E vorba de nişte simboluri şi o atitudine care trebuie schimbată. După aceea percepţia foarte clară şi uneori întemeiată că-i protejăm pe cei corupţi, şi, de asemenea, percepţia că baronii locali decid totul în partid. Dacă nu se schimbă lucrurile astea, PSD-ul, cu mine sau fără mine lider, va pierde în 2016. Dacă noi suntem primii care înţelegem de fapt şi ce vor cei 5 milioane care ne-au votat, dar şi ce vor ceilalţi care sau mobilizat şi au venit pe 16 noiembrie ca să voteze contra noastră, dacă noi suntem primii care înţelegem acest mesaj şi ne schimbăm, cred că vom câştiga şi în 2016. În partea cealaltă e un pic de euforie. Până la urmă, o înfrângere până la urmă e o oportunitate mai mare decât o victorie', a afirmat Victor Ponta. 

Potrivit acestuia, miza anului 2016 va fi pe de o parte o guvernare bună şi o schimbare politică fundamentală care înseamnă un nou proiect politic de succes. 'Şi îmi găsesc resursele interne', a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 2014
yehudy
domnule ponta, iti urez o oportunitate majora la anticipate: sa ajunga psd la 20%!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ