DECLARAŢIE ULUITOARE a şefei Reprezentanţei CE la Bucureşti: Regretăm!

| 28 ian, 18:58

Angela Filote, şefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, a declarat miercuri, referitor la raportul MCV, că CE regretă lipsa unui consens în Parlament în privinţa asigurării independenţei justiţiei, subliniind necesitatea educării populaţiei în vederea respingerii corupţiei cotidiene.

"Raportul de anul acesta confirmă trendul pozitiv înregistrat încă din 2013 în asigurarea independenţei justiţiei în România şi lupta împotriva corupţiei. Constatăm, totodată, o mai bună cooperare instituţională între puterile statului şi mă refer în principal la executiv şi la justiţie. Pe de altă parte, nu putem vedea încă o garanţie a ireversibilităţii acestui proces pentru că, din păcate, şi în 2014 atacurile la adresa justiţiei au continuat", a declarat Angela Filote, şefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, într-un mesaj video după publicarea raportului MCV pentru România.

"Regretăm lipsa unui consens în Parlament în privinţa asigurării independenţei justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei. Suntem fericiţi să constatăm că aceste obiective de luptă împotriva corupţiei, de asigurare a independenţei şi eficienţei justiţiei sunt acum asumate la nivelul instituţiilor statului român şi la nivelul societăţii româneşti", a mai spus Filote.

Aceasta a precizat că CE doreşte "o mai bună solidaritate instituţională între diferitele entităţi cu competenţe în acest domeniu, inclusiv în privinţa confiscării bunurilor obţinute ilegal şi a recuperării prejudiciilor aduse statului român şi contribuabililor".

Angela Filote a evidenţiat faptul că prevenirea corupţiei trebuie să includă şi "un efort de educare a populaţiei pentru a respinge aşa numita corupţie cotidiană, adică cea cu care se întâlnesc cetăţenii în fiecare zi în domeniul educaţiei, în domeniul sănătăţii sau în interacţiunea cu instituţiile statului la nivel local".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 19:26
liviuioan
SARACA--MmonicaC
Cum a plecat prietena--REDING---cum a aparut si TRENDUL-ala pozitiv din 2013 . Din 2004--a fost tot jos--ca mijloc de presiune pentru protectia--MAFIEI PERSONALE .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ