KOVESI: "Nu este normal ca un vot politic să blocheze o acţiune judiciară"

| 28 ian, 22:23

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruta Kovesi a declarat că este necesară modificarea legislaţiei astfel încât Parlamentul să nu mai poată bloca cererile de arestare preventivă a parlamentarilor. Şefa DNA a adăugat că o altă problemă este faptul că Parlamentul nu motivează niciodată de ce respinge o anumită cerere în care este vizat unul dintre membrii săi.

"Sunt doua chestiuni de dificultati pe care raportul le suprinde. Prima, solicitarile DNA de ridicare a imunitatii unor parlamentari care au calitate de ministru sau nu. Aici raportul a retinut ca in cursul anului 2014 au fost situatii in care anchetele DNA au fost blocate din lipsa acestui aviz. Au fost situatii in care Parlamentul a raspuns pozitiv la unele solicitari ale DNA privind cereri de arestare preventiva a unor parlamentari sau, dimpotriva, cereri care ne-au fost respinse", a declarat Kovesi.


Procurorul sef al DNA considera ca "aici se impune o reglementare, o modificare legislativa pentru ca nu este normal ca un vot politic sa blocheze o actiune judiciara. Orice control al activitatii pe care procurorii DNA o desfasoara se realizeaza printr-un control al instantelor de judecata".

A doua chestiune care apare in raportul MCV este ca "niciodata nu se motiveaza de ce se respige o anumita cerere, care sunt argumentele care stau la baza respindgerii sau a blocarii unui dosar inceput de DNA", a mai afirmat Laura Codruta Kovesi.

Sefa DNA a precizat ca institutia pe care o conduce urmeaza sa faca public "raportul de activitate pe 2014 in care apar si cateva concluzii privind necesitatile materiale si umane pentru ca institutia sa functioneze mai bine".

CITEŞTE ŞI: Cea mai PROASTĂ veste pentru parlamentari. Viitorul lor este incert

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ