DELIA şi CORINA au scăpat de CNA: melodiile lor pot fi difuzate la radio şi televiziune

| 16 sep, 10:44

CNA a analizat, marţi, două melodii interpretate de Delia, "Da, mamă" şi "Cum ne noi", şi una cântată de Corina, Mira şi Skizzo Skillz, "Fete din Balcani", hotărând că nu se impune nicio măsură în aceste cazuri, fapt pentru care cele trei piese pot fi difuzate în continuare la TV şi radio, transmite RomaniaTv.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare din partea unei telespectatoare care acuza că melodia "Da, mamă", a Deliei, incită adolescenţii să consume alcool. Tot Delia a fost acuzată că piesa "Cum ne noi", în colaborare cu Carla's Dreams", are "conotaţii sexuale evidente", iar piesa "Fete din Balcani" a fost reclamată pentru că "sfidează decenţa".

Membrii CNA au decis, însă, că în aceste cazuri nu se impune nicio măsură, fapt pentru care cele trei melodii pot fi difuzate în continuare de televiziuni şi radiouri.

În timpul discuţiilor, membrul CNA Valentin Jucan i-a întrebat pe colegii săi ce pot face, de exemplu, în cazul melodiei "Bun e vinul ghiurghiuliu", a Mariei Tănase, având în vedere că, la rândul său, poate fi considerată că incită la consumul de alcool.

Membrul CNA Dorina Rusu a spus că, din punctul său de vedere, cele trei melodii reclamate ar trebui interzise de la difuzarea la TV şi radio, precizând însă că membrii CNA nu le pot interzice şi pe internet, acolo unde le ascultă adolescenţii.

"Nu facem decât să atragem atenţia. Prefer să le lăsăm aşa", a spus şi membrul CNA Monica Gubernat.

La rândul său, membrul CNA Gabriel Tufeanu a punctat că membrii Consiliului ar trebui să transmită măcar o recomandare în acest caz, însă, în cele din urmă, Consiliul nu a luat nicio decizie.

Pe de altă parte, membrul CNA Radu Herjeu a spus că sunt difuzate în prezent melodii, în limba engleză, care ar putea pune mai multe probleme decât cele trei care au fost reclamate la Consiliu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ