Şeful PRO TV, PUS la PĂMÂNT de un memebru CNA: Nu veţi fi NICIODATĂ Adrian Sîrbu

| 14 aug, 17:58

Un membru CNA a pus punctul pe i și i-a transmis o scrisoare directorului Pro TV, Alksandras Cesnavicius. Valentin Jucan îi reproșează şefului de la PRO că nu pricepe nimic din ceea ce doresc românii și că, din declarațiile sale înțelege că "singura formă de abordare acceptabilă a publicului român este rating-ul, să aducă bani cu orice preț".

Valentin Jucan face referire, în scrisoarea sa, și la un articol apărut în presă în care un medic critica PRO tv pentru lipsa de profesionalism de care a dat dovadă vizavi de doctori.

Iată scrisoarea lui Valentin Jucan:

SCRISOARE DESCHISĂ,
Domnului Alksandras Cesnavicius
Director ProTV
Domnule Cesnavicius,

Nu veți fi niciodată Adrian Sîrbu. Și nu veți atinge niciodată nivelul a ceea ce a creat el sau modul în care a știut să fie părintele unei generații valoroase de jurnaliști.

Am citit ultimul interviu pe care l-ați acordat reporterilor de la HotNews. Sincer, ați demonstrat încă o dată, deși nu mai era nevoie, că nu pricepeți nimic din ceea ce doresc românii. În plus, am înțeles că singura formă de abordare acceptabilă a publicului român este rating-ul, adică bani cu orice preț. Acest lucru, din punctul meu de vedere, echivalează cu o jignire, cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră, în cadrul interviului, faceți distincție între "calitatea de om" și cea de "manager". Aveți grijă, vă rog, la proporții.Încercați să fiți mai mult OM. Despre calitatea programelor sau decență, nu ați declarat nimic. Din contră. În ceea ce privește problema "Măruță" ați susținut că totul a fost realizat "cu cele mai înalte standarde de jurnalism și etică profesională".

Este incredibilă această afirmație! Evident, fac referire la scandalul violului de la Vaslui. Modul în care insistați asupra faptului că existența acordurilor vă absolvă de orice vină este o dovadă de ipocrizie. Mai susțineți că "la cererea victimei, ați oferit o platformă publică de a vorbi". Chiar așa, domnule Cesnavicius? Victima v-a solicitat sprijinul pentru a vorbi în fața românilor? Nu este adevărat, domnule. Spuneți un neadevăr! Nu v-a chemat nimeni. VOI AȚI MERS LA VASLUI. VOI AȚI INTRAT ÎN CURTEA ACELEI FAMILII. Nu v-a invitat nimeni! Românii, cu atât mai puțin, nu v-au solicitat să difuzați imaginea victimei. Am auzit depoziția familiei în legătură cu adevăratele fapte petrecute. Adevărul este că nu v-ați mulțumit să dezbateți, justificat, modul în care se face justiție în România sau starea societății din mediului rural. Nu, ați vrut circ. Pentru bani. Așa că ați mers acolo. Și mai ridicolă este comparația cazului de la Vaslui cu Madonna, Oprah Winfrey, Ashley Judd...

Nu este prima abatere. Probabil nu va fi nici ultima.

Tot în aceste zile am citit reacția unui medic român în legătură cu modul în care se face presă în România. Se face referire chiar la ProTV. "(...) din păcate faceți parte dintr-o breasla neprofesionala ce trăiește din mizeria umana și din desacrarea suferinței umane. De prea multe ori am văzut cum postul pe care îl menționați a profitat de durerea unor oameni și cu brutalitate le-a sădit indoiala privind circumstanțele în care au pierdut persoane apropiate. Totul pentru puncte de rating. (...)" Acestea sunt afirmațiile medicului respectiv, afirmații pe care le susțin și eu.

Calitatea de membru al Consiliului Național al Audiovizualului nu îmi permite să dau indicații în legătură cu conținutul editorial. Este chiar ilegal. Acest lucru, de fapt, poate fi făcut de români, pentru că lor le sunt adresate programele pe care le realizați. Și tot ei s-au arătat desgustați de modul în care ați făcut "jurnalism de calitate" la Vaslui.

Sper, totuși, că nu veți încuraja astfel de formate de emisiuni. Sper că emisiuni ca "România, te iubesc" nu vor fi eliminate în favoarea celor de tipul "Măruță", pentru bani.

Domnule Cesnavicius, "Gândește liber"! Fiindcă dumneavoastră nu sunteți ProTV. "Noi suntem ProTV"!
Valentin-Alexandru Jucan
Membru al Consiliului Național al Audiovizualului
generația ProTV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ