DNA-ul de peste Prut se întărește cu primul procuror din dosarul Gala Bute

| 17 sep, 18:24

Procurorul european trimis în Republica Moldova pentru a ajuta autoritățile să lupte contra corupției este din România. Delegația UE la Chișinău a prezentat-o marți pe Mariana Alexandru, procuror cu o vastă experienţă în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România.

Mariana Alexandru a fost selectată de Delegaţia Uniunii Europene în urma mai multor demersuri ale CNA (instituția similară DNA din Moldova) către misiunile diplomatice de oferire a asistenţei în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

În cadrul întrevederii, conducerea CNA a mulţumit partenerilor pentru suportul acordat şi a făcut o scurtă prezentare a competenţelor instituţiei, menţionând, inclusiv, instrumentariul legal în baza căreia aceasta îşi desfăşoară activitatea, anunță comunicatul CNA.

Reprezentanţii CNA şi-au exprimat încrederea că experienţa doamnei Alexandru în calitate de procuror DNA va fi una utilă pentru formularea unor recomandări privind îmbunătăţirea cadrului legal în domeniul anticorupţie şi investigarea eficientă a cazurilor de infracţiuni economico-financiare.

Misiunea doamnei Alexandru începe din data de 15 septembrie curent şi va consta în organizarea unor ample deliberări cu beneficiarii proiectului, Procuratura şi CNA, în vederea  aplicării celor mai bune practici din legislaţia internaţională.

În România, Mariana Alexandru a instrumentat dosare de corupţie precum cele ale lui Cătălin Voicu, Monia Ridzi și Adrian Năstase. Tot ea a iniţiat dosarul "Gala Bute" în care urma să se afle implicarea Elenei Udrea. Ea a beneficiat de susţinerea publică a Ambasadei SUA de la București în scandalul din octombrie 2013, când ministrul român al Justitiei a încercat înlocuirea ei de la şefia unei secţii a DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ