Delia Velculescu, şefa misiunii FMI în Grecia, l-a avut profesor pe Iohannis

| 24 iul, 16:18

Delia Velculescu, şefa misiunii FMI în Grecia, este sibiancă. A terminat Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu în 1993, fiind şefă de promoţie. Profesorii îşi amintesc că Delia Velculescu a fost o elevă de excepţie, iar, la Clubul Olimpicilor la Fizică, l-a avut, printre îndrumători, spun colegii ei, pe preşedintele Klaus Iohannis.

Fosta dirigintă, Marcela Pripiş, îşi aminteşte că "Delia, fără a fi nicidecum genul de copil tocilar, a ştiut tot timpul ce îşi doreşte şi a reuşit ce şi-a propus", relatează romaniatv.net, care citează tribuna.ro.

Citeşte şi: O româncă, numită șefa misiunii FMI în Grecia

"I-am preluat după prima treaptă ca diriginte. Îmi face mare plăcere să vorbesc despre Delia, pentru că era o fată extraordinar de serioasă. Clasa ei, per ansamblu, a fost o clasă de excepţie, cum rar întâlneşti. O clasă în care elevii şi bineînţeles că şi Delia, mergeau la 3 – 4 olimpiade. Aveam cei mai mulţi olimpici. Delia, deşi era o fată foarte deşteaptă, era foarte modestă, de ajutor, venea cu idei, era prietenoasă. Nu era o tocilară. Participa la toate excursiile cu colegii, mergeau împreună la ski, la distracţii de-ale lor, cum aveau ei în vremea aceea", povesteşte fosta dirigintă.

Marcela Pripiş spune că Delia participa la Clubul Olimpicilor la Fizică şi că aici se pare că l-ar fi avut, printre îndrumători, pe preşedintele României, Klaus Iohannis: "L-am auzit pe Radu Limpede, coleg de clasă cu Delia, că l-a avut profesor, dar nu la liceu, pe preşedintele Iohannis. Nu se întâmpla la liceu acest lucru, domnul Iohannis fiind profesor la Brukenthal atunci. Dar Delia participa la sfârşit de săptămână la Clubul Olimpicilor la Fizică, la care participau profesori de la toate liceele şi chiar profesori de facultate. Lucrau 3 – 4 – 5 ore duminica, la fizică, pentru olimpiade".

Delia Velculescu este recunoscută pentru "mâna de fier" cu care gestionează finanţele, fapt care i-a adus porecla, peste Ocean, de "doamna Drăculescu", pornind de la legenda foarte cunoscută printre americani a Contelui Dracula din Transilvania.

Părinții Deliei Velculescu trăiesc în Sibiu şi sunt mândri de fata lor. "Suntem foarte mândri de Delia, face cinste Sibiului, însă vă rugăm să înțelegeți că nu am dori o apariție în ziar, pentru că este o perioadă destul de complicată. Am avea multe lucruri bune de spus", a declarat tatăl Deliei Velculescu, pentru turnulsfatului.ro.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis să o numească pe românca Delia Velculescu în postul de şef al misiunii FMI în Grecia, înlocuindu-l pe Rishi Goyal.

În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicate economiei Greciei, iar în 2013-2014 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaţionali care a negociat pachetul de asistenţă financiară acordat Ciprului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ