Deputat PSD declarat definitiv colaborator al Securităţii: Şi-a turnat colegii de liceu

| 11 apr, 2014

Vicepresedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor, social-democratul Ciprian Nica, a fost declarat de ICCJ colaborator al Securitatii.

Decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie este una definitiva.

Astfel, Ciprian Nica si-ar fi turnat colegii de liceu sub numele de cod "Bratosin".

El s-a aparat sustinand ca legatura sa cu Securitatea nu este una de colaborare, ci a avut doar un angajament. El s-a aparat sustinand ca legatura sa cu Securitatea nu este una de colaborare, ci a avut doar un angajament. Am contestat si scrisul. Am aflat si eu dupa aproape 40 de ani cine era ofiterul rezident", a declarat Ciprian Nica, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis, pe 6 noiembrie 2013, ca Nica a fost informator al fostei Securitati pe vremea cand era elev la Ploiesti. Nica a facut recurs.

In documentele gasite in arhiva se arata ca Nica ar fi semnat un angajament in 1976, pe cand avea 17 ani, sub pseudonimul "Bratosin", recrutarea acestuia fiind facuta "pentru a asigura o supraveghere cat mai buna a mediului de elevi".

In acea vreme, Ciprian Nica era elev la Liceul de Muzica si Arte Plastice Ploiesti, iar documentele de arhiva spun ca "Bratosin" isi turna la Securitate colegii care ascultau postul de radio "Europa Libera".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ