Deputaţii dau marţi votul pe moţiunea simplă pe agricultură

| 17 mai, 12:12

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", iniţiată de PSD şi ALDE, va primi marţi votul în plenul Camerei Deputaţilor.

Moţiunea a fost dezbătută luni de deputaţi, la discuţiile din plen fiind prezent şi ministrul Achim Irimescu.

Potrivit iniţiatorilor demersului, moţiunea sancţionează derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate. 

"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic", se arată în textul moţiunii. 

În opinia iniţiatorilor, ministrul Achim Irimescu trebuie să plece "pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar" şi pentru a nu transforma cetăţenii ţării în "cerşetorii Europei". 

La dezbaterile de luni, deputatul ALDE Daniel Constantin a spus că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a prezentat în Parlament doar scuze pentru ceea ce nu a făcut în ultimele şase luni în domeniu. 

"Am ascultat cu mare atenţie şi concluzia este foarte simplă: dacă nu ar fi de plâns, vizavi de ceea ce se întâmplă în agricultură, ar fi de râs ceea ce aţi spus dvs aici. Am văzut ceea ce vedem de mai bine de şase luni - nu aţi invocat decât scuze pentru ceea ce nu s-a făcut în această perioadă. Am înţeles că şi cei care furnizează energie electrică sunt de vină pentru faptul că dvs nu performaţi la Ministerul Agriculturii. Spuneaţi că de şapte ori s-a întrerupt curentul şi din motivul acesta nu aţi putut să avansaţi cu anumite lucruri", a declarat Daniel Constantin. 

La rândul său, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a arătat că atunci când a preluat ministerul a găsit foarte multe probleme, iar de şase luni echipa sa încearcă să le rezolve. 

Totodată, el a susţinut că a realizat absolut tot ce a promis când a preluat mandatul, iar premierul Dacian Cioloş este singurul care îi poate cere demisia, pentru că el l-a numit în funcţie. 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat luni că liberalii se vor abţine la votul în plen asupra moţiunii. "La această moţiune simplă pe agricultură opţiunea mea ar fi să ne abţinem de la vot", a spus Gorghiu, luni, la Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ