Deputaţii liberali se împotrivesc înfiinţării unei comisii de anchetă privind situaţia Complexului Hunedoara

| 25 feb, 12:31

Deputaţii liberali se vor împotrivi înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind situaţia Complexului Energetic Hunedoara, iar dacă aceasta se va înfiinţa, ei nu vor participa la lucrări, pentru că este "o mascaradă marca PSD şi UNPR", a spus, joi, preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Ţîmpău, potrivit Agerpres.

"Constituirea acestei comisii de anchetă are un singur scop, ascunderea adevărului de către autorii morali ai dezastrului economic din judeţul Hunedoara. Noi, grupul PNL din Camera Deputaţilor, nu vom participa la această mascaradă şi nu vom semna pentru constituirea acestei comisii. Această comisie este un demers 100% demagogic, pentru că PSD şi UNPR vor controla această comisie de anchetă, alcătuită în funcţie de algoritmul politic", a declarat Ţîmpău într-o conferinţă de presă. 

Deputatul liberal a afirmat că acest complex energetic a fost înfiinţat în anul 2012, iar în acel moment nu avea niciun fel de datorie. 

"De la înfiinţare până acum, conducerea complexului a fost girată politic de către PSD şi de către UNPR. După 4 ani de management pesedist, complexul pierde un milion de lei pe zi, are datorii de 1,6 miliarde de lei şi are popriri pe toate conturile, iar luna trecută a intrat în insolvenţă. Pentru această situaţie există două tipuri de responsabilităţi: responsabilitatea managerială şi responsabilitatea politică. Responsabilitatea politică aparţine deputatului Laurenţiu Nistor, preşedinte PSD Hunedoara, şi senatorului Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara, care au girat conducerea complexului", a menţionat liberalul. 

Parlamentarii UNPR şi PSD din judeţul Hunedoara vor solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara şi să încerce să identifice soluţii posibile de redresare a acestui agent economic, a anunţat Vochiţoiu recent. 

În opinia acestuia, comisia va putea să afle de ce compania de stat a ajuns să acumuleze datorii de peste 1,2 miliarde de lei, în numai trei ani de la înfiinţare. 

"Vrem ca toată ţara, şi mai ales hunedorenii, să înţeleagă de ce Complexul Energetic Hunedoara (...) se află în situaţia de acum. (...) Vom cere o comisie parlamentară de anchetă cu privire la CEH şi la situaţia acestuia. Îi provoc şi pe parlamentarii celorlalte formaţiuni politice să ni se alăture în acest demers", a spus atunci Vochiţoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ