Mădălin Voicu, sub control judiciar pe cauțiune

| 18 feb, 10:04

Mădălin Voicu a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune, valoarea acestei cauțiuni fiind în valoare 500.000 de lei

Deputatul PSD, Mădălin Voicu, a sosit, în această dimineață, la DNA pentru a fi audiat în dosarul de corupție în care este acuzat, alături de Nicolae Păun, de trafic de influență, fals în declarații, deturnare de fonduri și spălare de bani. Deputații l-au salvat pe Mădălin Voicu de reținere și arestare, votând, ieri, împotriva cererilor DNA. La sosirea la DNA, Voicu nu a dorit să facă declarații pentru jurnaliști

Deputaţii au decis, miercuri, prin vot, că Mădălin Voicu nu poate fi reţinut sau arestat, respingând cererile DNA în cazul său. Astfel, 158 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA de arestare a sa, în timp ce 103 au votat pentru arestare. Anterior, Mădălin Voicu a luat cuvântul în faţa colegilor săi deputaţi miercuri, în cadrul dezbaterii privind solicitările DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputatului şi a colegului său Nicolae Păun. Cu această ocazie, Mădălin Voicu le-a cerut colegilor săi deputaţi să nu încuviinţeze cererea DNA de arestare a sa, argumentând că este nevinovat.

Deputaţii au decis ca deputatul Mădălin Voicu să-şi păstreze imunitatea parlamentară, în urma votului din plen.

Anterior votului de încuviinţare a reţinerii deputatului Mădălin Voicu, 170 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA de reţinere şi 116 au votat pentru reţinere.

Deputatul social-democrat Mădălin Voicu le-a cerut miercuri colegilor parlamentari să nu încuviințeze reținerea și arestarea sa preventivă pentru că este nevinovat și ar fi "o umilință îngrozitoare" pentru el.

"De obicei vorbesc liber, dar acum mi-am notat câteva cuvinte. Trafic de influenţă: Dragi colegi, nu cred că cineva dintre dvs. mă poate bănui pe mine de trafic de influenţă din moment ce am atât de multe cunoştinţe şi cred că nici dl. Păun nu şi-ar fi permis să mă atragă o situaţie de acest gen ştiind cum sunt eu construit si educat. Nu ştiu dacă vă amintiţi, eu am dat un telefon d-lui Teodorovici la rugămintea dlui. Păun să îl primească fără niciun alt motiv. Eu nu am nicio legatură cu aceste proiecte, eu nu sunt implicat. (...) Am văzut minciuni abominabile la tv: că aş fi deturnat fonduri destinate comunităţii rome. Nu aş fi putut face aşa ceva. Nu am făcut în viaţa mea nicio fraudă, nu am interese, firme, permis de conducere, nu am internet eu, nu ştiu să umblu, nu am conturi în bancă", a precizat Mădălin Voicu în faţa deputaţilor.

 

Tag-uri: DNA, madalin voicu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ