Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

| 01 noi, 2013

Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce acesta şi-a angajat fiul şi nora la biroul său parlamentar.

Deputatul PSD Anghel Stanciu va ajunge în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru infracţiune de conflict de interese. Potrivit unui comunicat al Parchetului General , Anghel Stanciu, în calitate de deputat, a încheiat cu fiul său două contracte civile prin care acesta din urmă a fost angajat în perioada 2007 - 2011 în cadrul biroului său parlamentar, contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru fiul său în cuantum de 38.945 lei, relatează Agerpres.

Totodată, Anghel Stanciu a încheiat cu nora sa un contract civil, angajând-o în perioada 2008 - 2011 în cadrul biroului său parlamentar, activitate în urma căreia aceasta a realizat un folos material în cuantum de 26.934 lei.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate, care a constatat că Anghel Stanciu a propus angajarea şi a avizat contractele individuale de muncă privind angajarea fiului său, Cătălin Anghel Stanciu, şi a soţiei acestuia, Maria Eleonora Stanciu, în funcţiile de referenţi la Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ