Raportul de audit pe 2013 la Agenţia de Integritate, aprobat în unanimitate

| 06 mai, 2014

Raportul de audit extern independent privind evaluarea calităţii managementului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), realizat de compania Deloitte Audit pentru anul 2013, a fost dezbătut marţi şi aprobat în unanimitate de membrii Consiliului Naţional de Integritate.

Raportul de audit extern independent privind evaluarea calităţii managementului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), realizat de compania Deloitte Audit pentru anul 2013, a fost dezbătut marţi şi aprobat în unanimitate, fără recomandări, de membrii Consiliului Naţional de Integritate (CNI).

Conform art. 32, alin. (1) din Legea 144/2007, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, evaluarea calităţii managementului Agenţiei se face anual, printr-un audit extern independent.

Potrivit unui comunicat al ANI, Raportul constată faptul că 'managementul ANI a continuat linia stabilită prin documentele programatice ale instituţiei, Strategia pentru combaterea şi prevenirea acumulării averilor nejustificate, conflictelor de interese şi a stărilor de incompatibilitate (2011 - 2014) şi Planul de management pentru 2012 - 2016, axându-se pe dezvoltarea instrumentelor informatice de lucru ale personalului instituţiei, îmbunătăţirea istoricului de cazuri, asigurarea urmării eficiente a cazurilor instrumentate, în sensul obţinerii de rezultate disuasive. Rezultatele şi eforturile Agenţiei au fost apreciate prin Rapoartele Comisiei Europene, fie că vorbim de cele emise în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, fie că vorbim de evaluarea generală care s-a făcut la nivelul tuturor statelor membre ale UE'.

Documentul remarcă 'eforturile depuse pentru îmbunătăţirea proceselor şi eficientizarea activităţii pentru atingerea obiectivelor planificate', punând accentul pe 'dezvoltarea sistemelor informatice care permit o viziune modernă pentru dezvoltarea şi perfecţionarea activităţii acestei instituţii'.

Auditorii externi au mai constatat faptul că gradul de implementare din obiectivele Strategiei de prevenire şi combatere a averilor nejustificate, conflictelor de interese şi incompatibilităţilor a ajuns la 96% la finele anului 2013, faţă de 90% la nivelul anului 2012.

Raportul punctează faptul că 'activitatea de management a fost îmbunătăţită prin implementarea majorităţii recomandărilor incluse în Raportul de audit extern al managementului ANI pentru anii 2009, 2010, 2011 şi 2012'.

Evaluarea calităţii managementului ANI s-a desfăşurat în perioada 3 februarie - 7 martie 2014, fiind realizată de o echipă de specialişti Deloitte prin proceduri ce au inclus: interviuri, analiza documentaţiei şi teste de detaliu.

De asemenea, misiunea de audit a fost efectuată în conformitate cu Standardele Internaţionale privind Serviciile Conexe (ISRS).

Raportul de audit extern independent a fost publicat pe pagina de Internet a Agenţiei, la adresa: http://integritate.eu/UserFiles/File/Audit/2014-04_RaportFinal_AuditulExtern_AlManagANI_PtrAnul2013_RO.pdf.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ